Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu. Pak zmírníme a vaříme cca 10 minut. Do horkého přidáme rozkrojené stroužky česneku, nakrájenou feferonku a koření. Nalijeme horké na vejce a necháme alespoň 24 hodin. Uchováváme v ledničce.
2
Vejce jsou kyselá a ostrá. Jsou výborná nakrájená na tenká kolečka na obložený talíř.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gábina H
|20. 11. 2007 11:25
Podobný recept tu je od Terezky J. pod názvem marinovaná vejce
Jana
|20. 11. 2007 09:26
O něčem podobném slyším fakt prvně v životě a to mi není ani 20 ani 30.....Nemuselo by to ale být vůbec špatné, zl¨kusím připravit na silvestra, to se podobné pikatní mňamky hodí.