• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nálev na "Znojemské okurky"
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na "Znojemské okurky"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 187
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na "Znojemské okurky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      l voda
    • 1
      l ocet 8%
    • 380
      g cukr
    • 100
      g sůl
    • hořčičné semínko
    • kopr
    • 6
      ks cukerin
    • 2
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 2
      ks mrkev nakrájená na kolečka
    • 1
      balíček pepř celý
    • 1
      balíček nové koření

Postup přípravy receptu

1
Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr, 6 kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření a kávovou lžičku hořčičného senene.
2
Pak zavíčkujeme a zavařujeme při teplotě vodní lázně 85 °C po dobu 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Nálev na okurky na 1 sklenici

Nálev na okurky na 1 sklenici

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana | 25. 7. 2016 18:59

    Všechny zdravím, nemá někdo recept na okurky. Když se zavařují po 1 lahvi.

  • hana | 25. 7. 2016 18:55

    Zdravím, nemá někdo recept na nálev okurek - do 1lahve?

  • hana | 25. 7. 2016 18:55

    Zdravím, nemá někdo recept na nálev okurek - do 1lahve?

  • Valinka | 18. 7. 2016 19:48

    Nakládané okurky-od Vali z Labužníka - vynikající Ingredience: 200 g cukru 1-2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 2 ks koření - hřebíčku 1 KL hořčičného semínka; do sklenice: 3 kolečka cibule 5 koleček mrkve 5 kostiček křenu celerovou nať Postup Připravit nálev z uvedených ingrediencí, povařit asi 1/4 hodiny, do poloviny sklenice narovnat omyté okurky (dávám ty větší), dále přidat ostatní ingredience, předem nakrájenou zeleninu, kopr a celerový list, dorovnat okurkami (malými) a zalít nálevem. Sterilovat 20 minut na 80°C. Nálev ze tří litru vyjde přibližně na 15–17 sklenic (obsah 720 ml). Rada – při mytí okurek je třídím na větší a malé. Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - 1 díl mrkve, 1 díl celeru - nahrubo nastrouhat, 2 díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený.

  • lucka | 10. 6. 2016 16:06

    octa je prilis cele okurky jsem vyhodila uplne kysele nedalo se to snist

  • vlastinka | 15. 8. 2014 18:40

    Právě jsem koupila Znojemsky macerát... Jdu ho vyzkoušet, jen toho octa se mi v tom receptu zdá nějak moc. Uvidím... Napíšu, jak to dopadlo....

  • Libor Dvořák | 28. 5. 2013 21:15

    Na Slovensko je problém to dostat zalistovací poplatky se rovnají ceně auta střední třídy :-) .

  • Libor Dvořák | 28. 5. 2013 21:13

    To není Znojemský nálev ale macerát, to jsou dvě různé věci.

  • PETRA | 19. 7. 2012 14:26

    Znojemský nálev kupuji v Kauflandu-stejná láhev jako je ocet a i u něj se prodává,cena do 25kč za litr-naředí se pouze vodou a přidá se 300 až 400g cukru+ do skleni zelenina podle chuti.Po naředění vystačí na asi 15 zavařovacích sklenic. Okurky jsou výborné,tento nálev používám již třetí sezonu a lepší okurky jsme zatím neměli. 8-)

  • Zdeněk Přibyl | 30. 3. 2010 09:02

    Macerát lze objednat u Družstva Znojemská okurka. Více na www.znojemskaokurka.cz

  • Olga Zehnalová | 26. 3. 2010 15:39

    ..no ak bude dostať kúpiť tento macerát aj na Slovensku, tak tento rok by som to skúsila, aj keď mávam výborné uhorky s klasickým nálevom.

  • ladislava staffenová | 26. 3. 2010 12:15

    Jé a tady to je i s fotkou!!! jak to vypadá http://www.znojemskaokurka.cz/index.php?a=8

  • ladislava staffenová | 26. 3. 2010 12:13

    Našla jsem to tady: http://www.vondruskova.cz/znojemska-okurka

  • Pája S | 26. 3. 2010 11:28

    Také to neznám ,ale vygooglim.Děkuji Zdeňku za tip.:-)

  • Majka Rončáková | 26. 3. 2010 09:15

    Kde kupujete Znojemský macerát?

  • Zdeněk Přibyl | 26. 3. 2010 08:58

    Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem.

  • Jiří Karasek | 31. 7. 2008 17:16

    Tak už jse mzavařil prvních 22 sklenic .......a dnes jsem po 14 dnesch jednu otevřel,abych věděl jaký jsou chutově a musím uznat,fakt výborný ...... takže se těším na druhou vlnu zavařování ;-)))

  • Hana T. | 20. 7. 2008 22:33

    Samozřejmě jsou VYNIKAJÍCÍ :D :D ach ta čestina..

  • Hana T. | 20. 7. 2008 22:32

    Dělám stejný nálev, okurky jsou vinikající. A křen nesmí nikdy chybět. Dá se přidat ještě hřebíček a 2 kolečka petržele. :)

  • Daizy * | 18. 7. 2008 12:41

    Ještě jsem zapomněla doporučit 6 "žížalek" bílé papriky...

  • Daizy * | 18. 7. 2008 12:38

    Vůbec se toho, Jirko, nebojte. Těch 6 cukerínů opravdu úplně stačí, vždyť je tam ještě normální cukr. Okurky podle tohoto receptu jsou vinikající. A nezapomeňte (jak už tu někdo psal) na křen! :-)Tak okurkové sezóně zdar!!

  • Jiří Karasek | 17. 7. 2008 18:43

    Zdravím,chystám se na tyto okurky,ale nevím kolik tam dát toho cukerínu...... píše se tu 6 ks... koupil jsem si celé balení a připadámi dávat do celého nálevu jen 6 ks.celkem málo...díky za reakci .. J.K.

  • Maruš | 19. 8. 2006 21:04

    Paní Ladislavo,nevím,kolik by toho mohlo být,ale moje mamka vždy zvážila kostkový cukr a podle počtu kostek,dala kusů toho umělého sladidla.Vždy to tak nějak odhadovala.

  • Zdena | 19. 8. 2006 20:25

    Na 1,75 l vody + 0,5 l octu + 1 Deko sa dáva20 spolarinu - a sú vynikajúce.

  • Ladislava Gregorova | 17. 8. 2006 17:15

    Jsem diabetcka kolik cukerinu dat misto cukru,aby byly sladko kysele.

  • Martina Veselá | 3. 6. 2006 10:29

    Cukerín je umělé sladidlo. Já ještě do sklenice přidávám bobkový list, 3 kolečka křenu a 1 hřebíček. Jinak takhle připravené okurky jsou vynikající

  • Anonym | 2. 6. 2006 19:33

    Čo je to cukerín? Kde ho môže kúpiť?

  • Anonym | 2. 6. 2006 16:42

    Ano, to je nejlepší nálev, přesně ono. Tak je dělám taky a vždy mají u všech úspěch. Jen přídám do sklenice 2 kolečka křenu, okurky pak krásně křupou a nejsou gumové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukerin Cukr Hořčičné semínko Kopr Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

35
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
10
Makové (ořechové) muffiny
Makové (ořechové) muffiny

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Nálev na "Znojemské okurky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact