• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 80
      g sůl
    • 2
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • pepř mletý
    • 5
      nové koření
    • 20
      cukerin
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Slimáky (ostrouhané salátové okurky, rozpůlené napůl a vydlabané od zrníček) - až vystoupí teplota na 80 °C, hrnec neotvírat, ale sejmout z plotny a počkat, až teplota klesne na 50 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurky

Okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barča | 2. 9. 2011 09:15

    Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborový salátek. :-)

  • Ivo Výsmek | 14. 7. 2007 15:41

    Slizouni?Jednoduché.Stačí záhon decentně obsypat jehličím ( 10cm na šířku,výška-jen lehký posyp ) Jinak recept perfekt.Používám ke spokojenosti celé domácnosti.

  • gertruda rutarová | 22. 6. 2007 19:36

    Začíná sezóna.Určitě vyzkoušejte.Kdo ochutnal,už má tento recept doma.Získala jsem od tchýně. A na slizouny ze zahrady? působí jen ty modré granulky,které nesmí zmoknout, takže nejlépe je nasypat pod květináč,nebo desku A ještě všude kolem.Ale to sem asi nepatří.Leda,že by někdo našel způsob, jak je lahodně připravit na pánvi, ne?

  • M | 22. 6. 2007 11:57

    No, slimáky bych mohla taky zavařovat, co jich letos mám. :-)

  • Miroslava Severová | 22. 6. 2007 07:52

    Iveto, to musíš ale ty slimáky nejprve posbírat a pak teprve v kbelíčku posolit ne ? Že bych sypala sůl přímo k roslinám, si nemumím nějak představit. Taky mi zabraly takové ty zelené granulky, jmenují se myslím "Feramol", jsou dost drahé 200gr asi 118 kč, ale hned jak jsem je nasypala už jsem viděla jak se do nich slimáci dali, pak prý zalezou do země a tam chcípnou. Snad se povedlo, zatím už asi 3 dny jsem žádného neviděla. Ale teď zapršelo a oni určitě zase vylezou a nebo že by už skončila jejich doba ?

  • Jarka O. | 21. 6. 2007 18:04

    Iveto, sůl funguje, ale škodí rostlinkám, po zalití se dostane do půdy a stane se z ní kyselina solná a zahubí všechno zelené:-((

  • Iveta Šulcová | 21. 6. 2007 15:48

    já mám zase na slimáky osvědčenou obyčejnou kuchyňskou sůl.Je to sice drastická smrt (rozpustí se),ale opravdu to funguje.

  • cicolina | 20. 6. 2007 11:16

    Dík za tip, urcite vyzkousim, doufám, ze jim to nezachutná a nenaucí se plavat :-)))

  • Miroslava Severová | 20. 6. 2007 11:02

    Těm slizkým potvorám nalij večer do nižší misky (např. od ramy) pivo. Uvidíš ráno co tam těch opilců bude utopenejch.

  • cicolina | 20. 6. 2007 09:33

    A já si uz myslela, ze zde najdu zarucený recept, jak se zbavit tech slizkých potvor ze zahrádky :-))) Ale neva, i tak to vyzkousím (na ty okurky) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

54
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
44
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
42
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
41
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
40
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z těstovin
Nákyp z těstovin
Naložená kuřecí křídla
Naložená kuřecí křídla
Naložené mozzarella kuličky
Naložené mozzarella kuličky
Naložený hermelín s olivami
Naložený hermelín s olivami
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact