• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Napište svůj komentář k receptu

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 80
      g sůl
    • 2
      lžíce hořčičné semínko
    • 2
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • pepř mletý
    • 5
      nové koření
    • 20
      cukerin
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Slimáky (ostrouhané salátové okurky, rozpůlené napůl a vydlabané od zrníček) - až vystoupí teplota na 80 °C, hrnec neotvírat, ale sejmout z plotny a počkat, až teplota klesne na 50 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurky

Okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barča | 2. 9. 2011 09:15

    Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborový salátek. :-)

  • Ivo Výsmek | 14. 7. 2007 15:41

    Slizouni?Jednoduché.Stačí záhon decentně obsypat jehličím ( 10cm na šířku,výška-jen lehký posyp ) Jinak recept perfekt.Používám ke spokojenosti celé domácnosti.

  • gertruda rutarová | 22. 6. 2007 19:36

    Začíná sezóna.Určitě vyzkoušejte.Kdo ochutnal,už má tento recept doma.Získala jsem od tchýně. A na slizouny ze zahrady? působí jen ty modré granulky,které nesmí zmoknout, takže nejlépe je nasypat pod květináč,nebo desku A ještě všude kolem.Ale to sem asi nepatří.Leda,že by někdo našel způsob, jak je lahodně připravit na pánvi, ne?

  • M | 22. 6. 2007 11:57

    No, slimáky bych mohla taky zavařovat, co jich letos mám. :-)

  • Miroslava Severová | 22. 6. 2007 07:52

    Iveto, to musíš ale ty slimáky nejprve posbírat a pak teprve v kbelíčku posolit ne ? Že bych sypala sůl přímo k roslinám, si nemumím nějak představit. Taky mi zabraly takové ty zelené granulky, jmenují se myslím "Feramol", jsou dost drahé 200gr asi 118 kč, ale hned jak jsem je nasypala už jsem viděla jak se do nich slimáci dali, pak prý zalezou do země a tam chcípnou. Snad se povedlo, zatím už asi 3 dny jsem žádného neviděla. Ale teď zapršelo a oni určitě zase vylezou a nebo že by už skončila jejich doba ?

  • Jarka O. | 21. 6. 2007 18:04

    Iveto, sůl funguje, ale škodí rostlinkám, po zalití se dostane do půdy a stane se z ní kyselina solná a zahubí všechno zelené:-((

  • Iveta Šulcová | 21. 6. 2007 15:48

    já mám zase na slimáky osvědčenou obyčejnou kuchyňskou sůl.Je to sice drastická smrt (rozpustí se),ale opravdu to funguje.

  • cicolina | 20. 6. 2007 11:16

    Dík za tip, urcite vyzkousim, doufám, ze jim to nezachutná a nenaucí se plavat :-)))

  • Miroslava Severová | 20. 6. 2007 11:02

    Těm slizkým potvorám nalij večer do nižší misky (např. od ramy) pivo. Uvidíš ráno co tam těch opilců bude utopenejch.

  • cicolina | 20. 6. 2007 09:33

    A já si uz myslela, ze zde najdu zarucený recept, jak se zbavit tech slizkých potvor ze zahrádky :-))) Ale neva, i tak to vyzkousím (na ty okurky) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukerin Cukr Hořčičné semínko Nové koření Ocet Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

125
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
49
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
38
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
23
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
20
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Deník Aha! 2.8.2025

Deník Aha! 2.8.2025

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z růžičkové kapusty
Nákyp z těstovin
Nákyp z těstovin
Naložená kuřecí křídla
Naložená kuřecí křídla
Naložené mozzarella kuličky
Naložené mozzarella kuličky
Naložený hermelín s olivami
Naložený hermelín s olivami
  • Recepty.cz
  • Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact