kg
šunkový salám
strouhaný či krájený - nebo točený + zbtky pečeně
4
plátek
toastový chléb tmavý
3-4
3
ks
vejce
2
dl
mléko
nebo smetana
tuk
1
hrst
strouhanka
30
g
máslo
nebo anglická slanina
2
stroužek
česnek
1
špetka
majoránka
1
špetka
bazalka
čerstvá
Postup přípravy receptu
1
Brokolici uvaříme do poloměka. Rozkrájíme na kousky a smícháme s pokrájeným toustovým chlebem, strouhaným eidamem a salámem. Formu vymastíme a vysypeme strouhankou. Dáme krátce zapéci. Potom zalijeme mlékem (smetanou) s rozkvedlanými vejci. Po chvíli poprášíme strouhankou a poklademe vločkami másla, případně pro větší jedlíky poklademe plátky anglické slaniny.
2
Nákyp se dá jíst teplý s bramborem, ale i studený a jeho příprava je jednoduchá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka
|16. 2. 2013 20:28
Lepsi je tu varenou brokolici namlyt a dale pripravite stejnym postupem.
Alexandra Daňková
|1. 4. 2008 13:14
moc dobré, místo toustového chleba jsem dala 2 krajíce normálního a okrájela jsem kůrku, místo másla navrch jsem polila olivovým olejem a vejce jsem rozšlehala s mlékem a zakysanou smetanou. dala jsem 2 stroužky česneku, bazalku sušenou, výborné
Milka K.
|29. 1. 2006 12:43
Moc dobre. Pridala bych tam jeste spetku muskatoveho orisku