• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Nákyp s povidly a ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nákyp s povidly a ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g povidla
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 300
      g široké bílé nudle (Nebo jiných těstovin)
    • 25
      g máslo
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s 80 g cukru. Nudle uvaříme al dente, zapék. misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, třetinu nudlí do ní dáme, posypeme třetinou ořechů, pak rozetřeme polovinu povidel, dáme opět nudle, opakujeme, poslední vrstvu tvoří těstoviny, které posypeme zbylými ořechy a pokapeme rozpuštěným máslem.
2
Nákyp přiklopíme a pečeme asi 30 minut při 180 °C nakonec sundáme poklici a pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Rohlíčky s povidly

Rohlíčky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:22

    Na polovinu pekáče jsem na povidla dal tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, ořechy (nebo ty až na talíři stejně jako máslo) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:13

    Na polovinu pekáče jsem na povidla rozetřel tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, přepuštěné máslo, ořechy (nebo ty až na talíři) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Sylva P. | 14. 7. 2008 12:04

    Musím panu Oldřichovi říct, že povidla jsem musela s vodou rozvařit. V kelímku byla tužší a těžko by se mi roztírala na těstoviny. Ten tvaroh jste smíchal s povidli nebo jen samostatně vedle sebe rozetřel?D íky

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:46

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:44

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Sylva P. | 9. 7. 2008 12:29

    Včera jsem uvařila dětem k obědu. Vůně povidel a ořechů - no paráda. A na chuť výborné.

  • Tereza J. | 8. 7. 2008 19:01

    Janka, kľudne to urob, tvaroh nedávaj, je to dobrota, toto nám babička robievala často. Je to tak staré a jednoduché jedlo, že ma ani nenapadne niekde recept napísať. Je to dobré.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 18:45

    Tak na to jsem opravdu zvědavá.Dělám povidlovou omáčku a je výborná,tak s těmi nudlemi to musí být super.Možná,že místo těch ořechů by na ta povidla šel dát i tvaroh,taky tak třetinově.No,rozhodně tento sladký recept nenechám bez povšimnutí a rovnou si ho dávám do oblíbených.Děkuji za dobrý nápad!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Ořechy Povidla Široké bílé nudle Skořice Strouhanka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Výborné špízy

Výborné špízy

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Litá buchta

Litá buchta

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
16
Burgery s trhaným vepřovým masem
Burgery s trhaným…
15
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Divočina v muzikálové šatně: Hůlka s Vojtkem stáhli kaťata a...

Divočina v muzikálové šatně: Hůlka s Vojtkem stáhli kaťata a...

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact