• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Nákyp s povidly a ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nákyp s povidly a ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g povidla
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 300
      g široké bílé nudle (Nebo jiných těstovin)
    • 25
      g máslo
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s 80 g cukru. Nudle uvaříme al dente, zapék. misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, třetinu nudlí do ní dáme, posypeme třetinou ořechů, pak rozetřeme polovinu povidel, dáme opět nudle, opakujeme, poslední vrstvu tvoří těstoviny, které posypeme zbylými ořechy a pokapeme rozpuštěným máslem.
2
Nákyp přiklopíme a pečeme asi 30 minut při 180 °C nakonec sundáme poklici a pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Rohlíčky s povidly

Rohlíčky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:22

    Na polovinu pekáče jsem na povidla dal tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, ořechy (nebo ty až na talíři stejně jako máslo) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:13

    Na polovinu pekáče jsem na povidla rozetřel tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, přepuštěné máslo, ořechy (nebo ty až na talíři) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Sylva P. | 14. 7. 2008 12:04

    Musím panu Oldřichovi říct, že povidla jsem musela s vodou rozvařit. V kelímku byla tužší a těžko by se mi roztírala na těstoviny. Ten tvaroh jste smíchal s povidli nebo jen samostatně vedle sebe rozetřel?D íky

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:46

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:44

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Sylva P. | 9. 7. 2008 12:29

    Včera jsem uvařila dětem k obědu. Vůně povidel a ořechů - no paráda. A na chuť výborné.

  • Tereza J. | 8. 7. 2008 19:01

    Janka, kľudne to urob, tvaroh nedávaj, je to dobrota, toto nám babička robievala často. Je to tak staré a jednoduché jedlo, že ma ani nenapadne niekde recept napísať. Je to dobré.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 18:45

    Tak na to jsem opravdu zvědavá.Dělám povidlovou omáčku a je výborná,tak s těmi nudlemi to musí být super.Možná,že místo těch ořechů by na ta povidla šel dát i tvaroh,taky tak třetinově.No,rozhodně tento sladký recept nenechám bez povšimnutí a rovnou si ho dávám do oblíbených.Děkuji za dobrý nápad!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Ořechy Povidla Široké bílé nudle Skořice Strouhanka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

174
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
90
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
49
Kokosový dort s ovocem
Kokosový dort s ovocem
26
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
24
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact