• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Nákyp s povidly a ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nákyp s povidly a ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g povidla
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 300
      g široké bílé nudle (Nebo jiných těstovin)
    • 25
      g máslo
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s 80 g cukru. Nudle uvaříme al dente, zapék. misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, třetinu nudlí do ní dáme, posypeme třetinou ořechů, pak rozetřeme polovinu povidel, dáme opět nudle, opakujeme, poslední vrstvu tvoří těstoviny, které posypeme zbylými ořechy a pokapeme rozpuštěným máslem.
2
Nákyp přiklopíme a pečeme asi 30 minut při 180 °C nakonec sundáme poklici a pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Rohlíčky s povidly

Rohlíčky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:22

    Na polovinu pekáče jsem na povidla dal tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, ořechy (nebo ty až na talíři stejně jako máslo) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:13

    Na polovinu pekáče jsem na povidla rozetřel tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, přepuštěné máslo, ořechy (nebo ty až na talíři) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Sylva P. | 14. 7. 2008 12:04

    Musím panu Oldřichovi říct, že povidla jsem musela s vodou rozvařit. V kelímku byla tužší a těžko by se mi roztírala na těstoviny. Ten tvaroh jste smíchal s povidli nebo jen samostatně vedle sebe rozetřel?D íky

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:46

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:44

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Sylva P. | 9. 7. 2008 12:29

    Včera jsem uvařila dětem k obědu. Vůně povidel a ořechů - no paráda. A na chuť výborné.

  • Tereza J. | 8. 7. 2008 19:01

    Janka, kľudne to urob, tvaroh nedávaj, je to dobrota, toto nám babička robievala často. Je to tak staré a jednoduché jedlo, že ma ani nenapadne niekde recept napísať. Je to dobré.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 18:45

    Tak na to jsem opravdu zvědavá.Dělám povidlovou omáčku a je výborná,tak s těmi nudlemi to musí být super.Možná,že místo těch ořechů by na ta povidla šel dát i tvaroh,taky tak třetinově.No,rozhodně tento sladký recept nenechám bez povšimnutí a rovnou si ho dávám do oblíbených.Děkuji za dobrý nápad!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Ořechy Povidla Široké bílé nudle Skořice Strouhanka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
41
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
34
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
31
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact