• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Nákyp s povidly a ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nákyp s povidly a ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g povidla
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 300
      g široké bílé nudle (Nebo jiných těstovin)
    • 25
      g máslo
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s 80 g cukru. Nudle uvaříme al dente, zapék. misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, třetinu nudlí do ní dáme, posypeme třetinou ořechů, pak rozetřeme polovinu povidel, dáme opět nudle, opakujeme, poslední vrstvu tvoří těstoviny, které posypeme zbylými ořechy a pokapeme rozpuštěným máslem.
2
Nákyp přiklopíme a pečeme asi 30 minut při 180 °C nakonec sundáme poklici a pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Rohlíčky s povidly

Rohlíčky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:22

    Na polovinu pekáče jsem na povidla dal tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, ořechy (nebo ty až na talíři stejně jako máslo) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:13

    Na polovinu pekáče jsem na povidla rozetřel tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, přepuštěné máslo, ořechy (nebo ty až na talíři) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Sylva P. | 14. 7. 2008 12:04

    Musím panu Oldřichovi říct, že povidla jsem musela s vodou rozvařit. V kelímku byla tužší a těžko by se mi roztírala na těstoviny. Ten tvaroh jste smíchal s povidli nebo jen samostatně vedle sebe rozetřel?D íky

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:46

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:44

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Sylva P. | 9. 7. 2008 12:29

    Včera jsem uvařila dětem k obědu. Vůně povidel a ořechů - no paráda. A na chuť výborné.

  • Tereza J. | 8. 7. 2008 19:01

    Janka, kľudne to urob, tvaroh nedávaj, je to dobrota, toto nám babička robievala často. Je to tak staré a jednoduché jedlo, že ma ani nenapadne niekde recept napísať. Je to dobré.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 18:45

    Tak na to jsem opravdu zvědavá.Dělám povidlovou omáčku a je výborná,tak s těmi nudlemi to musí být super.Možná,že místo těch ořechů by na ta povidla šel dát i tvaroh,taky tak třetinově.No,rozhodně tento sladký recept nenechám bez povšimnutí a rovnou si ho dávám do oblíbených.Děkuji za dobrý nápad!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Ořechy Povidla Široké bílé nudle Skořice Strouhanka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

192
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
66
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
65
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
29
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
28
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact