• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Nákyp s povidly a ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nákyp s povidly a ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g povidla
    • 0,50
      lžička citronová kůra
    • 0,50
      lžička skořice
    • 3
      ks hřebíček mletý
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g moučkový cukr
    • 300
      g široké bílé nudle (Nebo jiných těstovin)
    • 25
      g máslo
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s 80 g cukru. Nudle uvaříme al dente, zapék. misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, třetinu nudlí do ní dáme, posypeme třetinou ořechů, pak rozetřeme polovinu povidel, dáme opět nudle, opakujeme, poslední vrstvu tvoří těstoviny, které posypeme zbylými ořechy a pokapeme rozpuštěným máslem.
2
Nákyp přiklopíme a pečeme asi 30 minut při 180 °C nakonec sundáme poklici a pečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Rohlíčky s povidly

Rohlíčky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:22

    Na polovinu pekáče jsem na povidla dal tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, ořechy (nebo ty až na talíři stejně jako máslo) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Oldřich Gargulák | 14. 7. 2008 14:13

    Na polovinu pekáče jsem na povidla rozetřel tvaroh. Nelze to nazvat roztírání tvarohu na nudle, byla to paplačka. Příště bych na náplně použil zdobicí sáček, nebo lépe mikroteňák. To co mám docela rád u ŠUNKOFLEKŮ,připečené těstoviny, mi tady vadilo. Takže příště do zcezených těstovin zamíchám ochucená povidla, přepuštěné máslo, ořechy (nebo ty až na talíři) a případně i ten tvaroh. Úspora času, el. energie a brutvanu je nepodstatná, ale nebudu mezi zuby drtit "bakelit". Proto ta 2.

  • Sylva P. | 14. 7. 2008 12:04

    Musím panu Oldřichovi říct, že povidla jsem musela s vodou rozvařit. V kelímku byla tužší a těžko by se mi roztírala na těstoviny. Ten tvaroh jste smíchal s povidli nebo jen samostatně vedle sebe rozetřel?D íky

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:46

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Oldřich Gargulák | 11. 7. 2008 20:44

    Podle úpravy povidel se asi jedná o starší recept. V současnosti prodávaná povidla není potřeba rozvařovat, ani sladit. Na polovinu pekáče jsem k povidlům přidal tvaroh,(cukr,žloutek,rozinky), hodí se to k sobě. Skoro to nemá chybu-moc jsem si pochutnal. Slupl jsem skoro 2porce. Dávám: 2

  • Sylva P. | 9. 7. 2008 12:29

    Včera jsem uvařila dětem k obědu. Vůně povidel a ořechů - no paráda. A na chuť výborné.

  • Tereza J. | 8. 7. 2008 19:01

    Janka, kľudne to urob, tvaroh nedávaj, je to dobrota, toto nám babička robievala často. Je to tak staré a jednoduché jedlo, že ma ani nenapadne niekde recept napísať. Je to dobré.

  • Jana Remková | 8. 7. 2008 18:45

    Tak na to jsem opravdu zvědavá.Dělám povidlovou omáčku a je výborná,tak s těmi nudlemi to musí být super.Možná,že místo těch ořechů by na ta povidla šel dát i tvaroh,taky tak třetinově.No,rozhodně tento sladký recept nenechám bez povšimnutí a rovnou si ho dávám do oblíbených.Děkuji za dobrý nápad!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hřebíček mletý Máslo Moučkový cukr Ořechy Povidla Široké bílé nudle Skořice Strouhanka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
55
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný,…
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Nákyp s povidly a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact