• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • sůl
  • Směs na naložení
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • prolisovaný česnek nejlépe hodně

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení z uvedených ingrediencí. Lilky lehce vymačkáme v dlani a dorůžova osmahneme na pánvi. Poskládáme do mísy a promícháme se směsí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v chladu minimálně jeden den odležet.
2
Podáváme s pečivem, ke grilovanému masu, s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada | 4. 7. 2011 20:25

    Recept výborný, přidala jsem ještě čerstvou bazalku. Pro ostatní, které zřejmě neumí číst - nikde není psáno, že se lilky zavařují! A pro chytré horákyně, které neznají přípravu lilků - běžně se nechávají "vypotit", aby se zbavily vody a daly se krásně orestovat. Chce to jen vytáhnout paty do jižních států a ne chytračit na diskuzích.

  • Anonym | 15. 10. 2006 17:35

    Lilky se neloupou a nenechavaji "vypotit".Tedy alespon v Italii nejsou horke lilky.Je to skoda.

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 19:18

    Výborné.

  • Danuše Bednářová | 1. 6. 2006 12:27

    Lilky se neloupou a sklenice se nezavařují. Směs octa s olejem lilky dokonale zakonzervuje.

  • Margita | 31. 5. 2006 13:55

    Nesterilizuje sa? Ďakujem za odpoveď!

  • Ivana Přikrylová | 30. 5. 2006 16:42

    Skvělý italský recept, který jsem dlouho sháněla. Neznáte náhodou recept na italská sušená nákládaná rajčata v oleji? Díky

  • Jířa | 3. 5. 2006 21:57

    Neloupat - to by bylo škoda! :-)

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 15:33

    Loupete ty lilky nebo je nechate tak jak jsou?

  • Jířa | 30. 4. 2006 15:06

    Výborné, měli jsme ke grilovanému masu. Příště ale dám méně česneku než hodně, spíše aby měly lilky jen lehce česnekovou příchuť..

  • Helena | 13. 4. 2006 17:39

    To je velmi dobre.Da se vylepsit pridanim nasekanych jader vlasskych orechu.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:55

    Moc se mi recept líbí, ukládám do oblíbených a vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Lilek Mletá paprika Olivový olej Prolisovaný česnek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

120
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
107
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
70
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
57
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
46
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Program České televize na Vánoce: Nové pohádky s hvězdným obsazením! A speciální silvestrovské StarDance

Program České televize na Vánoce: Nové pohádky s hvězdným obsazením! A speciální silvestrovské StarDance

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact