• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek
    • sůl
  • Směs na naložení
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      lžička sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • prolisovaný česnek nejlépe hodně

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení z uvedených ingrediencí. Lilky lehce vymačkáme v dlani a dorůžova osmahneme na pánvi. Poskládáme do mísy a promícháme se směsí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v chladu minimálně jeden den odležet.
2
Podáváme s pečivem, ke grilovanému masu, s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný česnek - sterilovaný

Nakládaný česnek - sterilovaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lada | 4. 7. 2011 20:25

    Recept výborný, přidala jsem ještě čerstvou bazalku. Pro ostatní, které zřejmě neumí číst - nikde není psáno, že se lilky zavařují! A pro chytré horákyně, které neznají přípravu lilků - běžně se nechávají "vypotit", aby se zbavily vody a daly se krásně orestovat. Chce to jen vytáhnout paty do jižních států a ne chytračit na diskuzích.

  • Anonym | 15. 10. 2006 17:35

    Lilky se neloupou a nenechavaji "vypotit".Tedy alespon v Italii nejsou horke lilky.Je to skoda.

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 19:18

    Výborné.

  • Danuše Bednářová | 1. 6. 2006 12:27

    Lilky se neloupou a sklenice se nezavařují. Směs octa s olejem lilky dokonale zakonzervuje.

  • Margita | 31. 5. 2006 13:55

    Nesterilizuje sa? Ďakujem za odpoveď!

  • Ivana Přikrylová | 30. 5. 2006 16:42

    Skvělý italský recept, který jsem dlouho sháněla. Neznáte náhodou recept na italská sušená nákládaná rajčata v oleji? Díky

  • Jířa | 3. 5. 2006 21:57

    Neloupat - to by bylo škoda! :-)

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 15:33

    Loupete ty lilky nebo je nechate tak jak jsou?

  • Jířa | 30. 4. 2006 15:06

    Výborné, měli jsme ke grilovanému masu. Příště ale dám méně česneku než hodně, spíše aby měly lilky jen lehce česnekovou příchuť..

  • Helena | 13. 4. 2006 17:39

    To je velmi dobre.Da se vylepsit pridanim nasekanych jader vlasskych orechu.

  • Jitka Bublová | 13. 4. 2006 09:55

    Moc se mi recept líbí, ukládám do oblíbených a vyzkouším!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Lilek Mletá paprika Olivový olej Prolisovaný česnek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Béřovický králík

Béřovický králík

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

56
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
47
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Nakládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact