Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení z uvedených ingrediencí. Lilky lehce vymačkáme v dlani a dorůžova osmahneme na pánvi. Poskládáme do mísy a promícháme se směsí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v chladu minimálně jeden den odležet.
2
Podáváme s pečivem, ke grilovanému masu, s těstovinami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lada
|4. 7. 2011 20:25
Recept výborný, přidala jsem ještě čerstvou bazalku. Pro ostatní, které zřejmě neumí číst - nikde není psáno, že se lilky zavařují! A pro chytré horákyně, které neznají přípravu lilků - běžně se nechávají "vypotit", aby se zbavily vody a daly se krásně orestovat. Chce to jen vytáhnout paty do jižních států a ne chytračit na diskuzích.
Anonym
|15. 10. 2006 17:35
Lilky se neloupou a nenechavaji "vypotit".Tedy alespon v Italii nejsou horke lilky.Je to skoda.
Gabriela B
|9. 6. 2006 19:18
Výborné.
Danuše Bednářová
|1. 6. 2006 12:27
Lilky se neloupou a sklenice se nezavařují. Směs octa s olejem lilky dokonale zakonzervuje.
Margita
|31. 5. 2006 13:55
Nesterilizuje sa? Ďakujem za odpoveď!
Ivana Přikrylová
|30. 5. 2006 16:42
Skvělý italský recept, který jsem dlouho sháněla. Neznáte náhodou recept na italská sušená nákládaná rajčata v oleji? Díky
Jířa
|3. 5. 2006 21:57
Neloupat - to by bylo škoda! :-)
Michaela Atherton
|30. 4. 2006 15:33
Loupete ty lilky nebo je nechate tak jak jsou?
Jířa
|30. 4. 2006 15:06
Výborné, měli jsme ke grilovanému masu. Příště ale dám méně česneku než hodně, spíše aby měly lilky jen lehce česnekovou příchuť..
Helena
|13. 4. 2006 17:39
To je velmi dobre.Da se vylepsit pridanim nasekanych jader vlasskych orechu.
Jitka Bublová
|13. 4. 2006 09:55
Moc se mi recept líbí, ukládám do oblíbených a vyzkouším!