Marináda: cibuli nakrájíme na kostičky, citrón na kolečka, anglickou slaninu na plátky. V misce smícháme s 1/2 dcl oleje, sterilovanou paprikou, hořčicí a kořením.
2
Králičí hřbet prošpikujeme, nasolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme do zapékací misky a podlijeme 1 dcl zeleninového vývaru (může být z kostky) a dáme do trouby na 180 °C, dokud maso nezměkne. Vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, vložíme hřbet zpět a prohřejeme.
3
Jako přílohu doporučujeme rýži nebo těstoviny.
4
//Ostřejší,časem vypilovanější verze zde:// http://www.recepty.cz/recept/kralici-v-zelenine-144406
Marie Šindelová 29.11.2009 | 14:39 | reagovat | závadný
Bylo to vynikající.Moc jsme si pochutnali.Dávám 1.Rýže se ke králíkovi v zakysané smetaně moc hodila.
MJG 08.10.2010 | 10:15 | reagovat | závadný
Opravdu vyborny recept. Ja jsem na zaver omacku zahustila a meli jsme to s knedlikem. Cele rodine, mam tri chlapi, moc chutnalo.
kirinda 30.03.2011 | 14:30 | reagovat | závadný
Já jsem udělala trošku dietnější variantu bez špeku a bez slaniny, i tak bylo maso krásně šťavnaté a nevysušené, na konci jsem též zahustila trochou mouky, aby bylo více omáčky. Měla jsem králičí stehýnka a pekla jsem je cca 1,5 hodiny. Jediné, co se mi moc nepovedlo byla mírná hořkost omáčky, zřejmě jsem dala moc citrónu a nebo ho příště první oloupu z kůry ;)