lžička
mletá sladká paprika
maďarská (nebo v kombinaci s pálivou)
2
lžička
čubrica
2
lžíce
sojová omáčka
nebo worcesterová 1,5 -
2
lžíce
olej
sůl
dle chuti uvařeného masa
Postup přípravy receptu
1
Vepřový bok dáme vařit s uvedenými ingrediencemi na předvaření. Cibuli necháváme celou, s první tmavou košilkou a stroužky česneku rozmáčkneme plochou ostří nože. Vody nedáváme příliš, chceme, aby maso bylo dostatečně slané a vývar se dal naředit do stravitelné formy, například na polévku nebo podlévání pokrmů. Vaříme doměkka, maso vyndáme a necháme zchladnout, vývar scedíme na dodatečné použití.
V misce nebo talíři smícháme kořenící směs, kterou následně naneseme ze všech stran na zchladlé maso. Slanost si pohlídáme dle vlastní chuti. Pokud nechceme použít sojovou nebo worcesterovou omáčku, přidáme cca lžíci oleje.
3
Takto připravené maso zabalíme pevně do fólie nebo alobalu a uložíme v chladnu, alespoň na 2 - 3 dny. Poté krájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, sterilovanou nebo čerstvou zeleninou, chlazeným pivem...