Hermelíny rozkrojíme na dvě tenší kolečka a potřeme směsí z mleté chili, česneku a bylinek. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Nejprve na dno sklenice poklademe tři kolečka hermelínu a posypeme plátky cibule, přidáme kuličky nového koření, pepře, pár bobkových listů, feferonky a kozí rohy (vždy asi 2 kusy) a stále postup opakujeme, až naplníme sklenici. Potom zalijeme olejem až po hrdlo, aby byly všechny suroviny ponořené v oleji. Necháme uležet asi 1-2 dny na chladném místě a můžeme podávat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ariza
|19. 11. 2015 21:30
Pokud nechcete dělat hermelín doma, koukněte na hodnocení hermelínů v českých restauracích: www.nakladany.hermos.webnode.cz
ariza
|19. 11. 2015 21:30
Pokud nechcete dělat hermelín doma, koukněte na hodnocení hermelínů v českých restauracích: www.nakladany.hermos.webnode.cz
Vojtěch
|17. 11. 2015 13:09
AHoj, zajímá mě jak dlouho hermelíny vydrží ? Než se zkazí ? A jaký na to má vliv teplota ? A ta cibule ? Jaký tedy má vliv na celkovou výdrž hermelínu ? 8-)
Omylem jsem klikl na 5 a až pak jsem si uvědomil, že to je na opačné straně stupnice -- při hodnocení. Myslíte, že to hodnocení lze nějak změnit? Mě to nejde...
Jana
|23. 9. 2013 12:26
Cibuli nedávat, ta způsobuje kvašení
Jana
|18. 6. 2013 19:14
Jinak je taky důležité pořádně uzavřít sklenici. Není-li tak, taky zkvasí.
Jana
|18. 6. 2013 19:13
Tak zkuste dát do ledničky, jestliže chutnal perlivě, tak se vám zkvasil a to už je samozřejmě nejedlé. Pozná se i tak, když otevřete sklenici, tak vám "bouchne" a hned začnou letět nahoru bublinky. V letních dnech je holt lepší to nechat v ledničce na 14 dnů a pak si pošušňáte.
Zdenka
|10. 6. 2013 18:27
Tak mám stejnou zkušenost, ale nikdo nereagoval na můj dotaz, čím by to mohlo být, - Ahoj, chci se zeptat, co jsem udělala špatně, po asi třech dnech, kdy jsem sýr naložila začal kvasit, nemá někdo nějaký nápad? sýr pak štípal na jazyku.
Barbora Bísková
|22. 1. 2013 18:08
právě jsme ho spořádali na posezení, byl výborný. Děkuji za recept :-)
Klára
|3. 1. 2013 09:47
Můžete mi poradit? Už jsem dělala nakl. hermelín dvakrát a pokaždé měl takovou zvláštní chuť, vůbec se neproležel, chutnal jakoby "perlivě"... Co s tím?
Pepa
|21. 12. 2012 18:25
Já dělal teď nedávno nakládaný hermelín podle receptu na http://www.nakladany-hermelin.eu/
Nemám rád feferonky, takže jsem je tam nedával. A souhlasím s Blankou, že je dobré uskladnit je na 2-3 dny při pokojové teplotě a pak až do ledničky, dělám to stejně. A byla to fakt mňamka, budu dělat znovu .
Blanka
|25. 7. 2012 09:00
naložené hermelíny je lepší mít 2 dny v pokojové teplotě, lépe vyzrají. Pak se mohou dát do lednice, kde vydrží i delší dobu.
lydia
|16. 6. 2012 20:59
okej tak podme nato...
Lucka
|2. 1. 2012 20:31
Je to bomba!!! Udelala jsem je na Silvestra. Ty kozí rohy bych příště dala klidně 2 sklenice a cibule taky více. Nechala jsem je na balkoně, asi by to chtělo příště trochu teplejší místo. Díky za super recept. ;-)
honza
|4. 9. 2011 18:34
mají být v lednici nebo v komoře? popř. kolik °C, děkuji
libor
|19. 5. 2011 16:37
Steak koreni=jakekoli koreni s nazvem grilovaci, delam to s tim a je to vyborne
Sisinka
|4. 4. 2011 11:29
Moc děkuji, určitě vyzkouším. Hermelíny už mám v lednici. :-)