ks
sýr s bílou plísní
Nejlepší je klasický hermelín
10
ks
feferonky
2 feferonky na náplň a zbytek na naložení
8
ks
bobkový list
jedná se o 8 celých listů
24
ks
pepř celý
můžete naharit červeným nebo bílým pepřem, záleží na chuti
100
ks
hořčičné semínko
záleží na odhadu a chuti
8
ks
česnek
na jeden hermelín jeden stroužek, nikdy nenahrazujte granulovaným nebo tím z číny
8
ks
cibule
Buď 4 velké nebo 8 menších cibulí
1
ks
hořčice
záleží na chuti
0,50
l
olej
čím kvalitnější, tím lepší, ale stačí i obyčejný slunečnicový
Postup přípravy receptu
1
Hermelíny rozpůlíte na rovnoměrné poloviny podélně. Pečlivě vydlabej smetanovou část (vnitřek) tak aby zůstala jen okrajová kůrka s plísní. Vydlabaný vnitřek dej do misky a společně s feferonkami (1 feferonka na 4 hermelíny), hořčicí, česnekem a lžící oleje rozmixuj tyčovým mixerem na jemnou hmotu. Touto směsí opět naplň hermelínové krusty. Pokud vám něco málo hmoty zbyde, můžete si ji rovnou namazat na čerstvý chléb.
2
Jakmile máte hermelínové krusty naplněny, přiložte je zpět k sobě, tak aby vytvořily celek. Nyní nakrájej cibuli na kolečka, rozeber je na jednotlivé kruhy a krátce je osmaž v hrnci na oleji s grilovacím kořením, tak aby ani nezesklovatěly. Poté hrnec odstav a dolej tam zbytek oleje. Do čistě umyté sklenice dávej první spojený hermelín, na něj kolečka cibule, bobkový list, 3 kuličky pepře a lžičku hořčičných semínek. Tak pokračuj až po naplnění sklenice. Nakonec zalej až povrch sklenici olejem.
3
Za dva dny máte výborný nakládaný sýr. S každým dnem je takový sýr ještě pikantnější. Do 10 dnů se z takto naložených hermelínů stává pomalu pasta, která je výborná k mazání na topinky. Ideální k tomuto pokrmu je čerstvý chléb nebo topinka s česnekem. Dobrou chuť!