Jako první, si rozkrájíme kapii na opravdu malé kousky. Přidáme k ní sedm stroužků česneku a deset ostrých chilipapriček. Kápneme k tomu pár kapek oleje a tuto směs rozmixujeme ručním mixérem či za pomocí robota.
2
Nyní si vezmeme hermelín a každý rozkrojíme podélně napůl. Za pomoci lžíce je potřeme rozmixovanou směsí a následně přiklopíme druhou půlkou hermelínu.
3
Zvolíme ideálně velkou skleněnou láhev, dle množství hermelínů a na dno dáme hrst cibule, kterou jsme rozkrájeli jen na hrubá kola, k tomu přidáme zhruba pět feferonek, určíme sami, dle velikosti nádoby, kolik je asi tak vhodné. Položíme tam dva hermelíny a postup
4
opakujeme,dokud máme suroviny.
5
Když jsme u konce tak poslední vrstvu zasypeme zbytkem cibule a feferonek a k tomu přidáme bobkový list spolu s hrstičkou nového koření. Celé to zalijeme olejem a ještě zmáčkneme rukou, aby vyšel vzduch a nekazilo
6
se to.
7
Láhev si zakryjeme folií a zagumičkujem. Láďa Hruška doporučuje to takto ponechat přes noc v pokojové teplotě a další den dát na pět dní do lednice. To už by měl sýr být krásně rozleželý. Je to mňamka :)