• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládaný hermelín
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný hermelín

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 31
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička rozmarýn
    • feferonka
    • 5
      ks hermelín
    • 15
      ks jalovec
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet nejméně týden. Je možno také nakládat hermelín podélně rozkrojený a uvnitř pomazaný česnekem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný hermelín IV.

Nakládaný hermelín IV.

Hospodský nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin | 12. 12. 2016 15:33

    vydrží 3 měsíce ale u nás po 3 týdnech už není :-))

  • Walkyrka | 9. 6. 2013 08:41

    Já se přiznám, že ačkoliv jsem milovníkem česneku, jsem ho hrdinsky zaměnila za zázvor. Teď na mě hermelín pokukuje už z lázně olivového oleje. Jsem zvědavá, ale i takhle pro oko je to paráda. <3

  • pippiva
    pippiva | 3. 1. 2012 12:10

    Nejak ve viru svatku jsme pozapomeli na tento vytvor... Vcera jsme si tedy vzpomeli, dojedli a mohu rici, ze po 3 tydnech nalozeni byl syr opravdu bozsky. Takze nechat ulezet minimalne 2 tydny !!! ;-)

  • pippiva
    pippiva | 22. 12. 2011 14:47

    Vcera jsme ochutnali.... Nalozila jsem brie, priste zkusim camembert. Olej jsem pouzila panensky olivovy, rozmaryn, tymian a bobkovy list jsem mela cerstve. Vyborne, pul sklenice je pryc <:-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 11:44

    Jak dlouho syr vydrzi takto nalozeny ? Jeden tyden na ulezeni a pak? Recept se mi libi, protoze tam neni cibule a s cerstvym korenim to musi byt super. Diky za odpoved.

  • Eva P. | 4. 2. 2008 18:09

    ahoj eli, také ziju ve francii a uz jsem to zkousela s "coulommiers" a nebylo to spatné.

  • Daniela | 15. 10. 2007 09:31

    Děkuji za recept je opravdu skvělý. Když jsem hermelín naložila nestačil se pořádně ani uležet :)

  • Anonym | 17. 8. 2007 22:06

    Cibule tam musí bejt ty tele!!!

  • Hanus | 9. 8. 2007 18:21

    Podle tohoto receptu delam hermelin jiz vice nez dva roky a ochutnali ho u me vice nez 30 lidi a vsichni slimtali. Vubec nechapu jak nekdo muze napsat, ze mu nechutna. :-( Predpokladam ze setrite na koreni, popr nedate vsechny druhy v receptu. Hlavne do tohoto nedavejte cibuli. Jedna se o reckou variantu, ktera si s cibuli netyka. Cibule je fajn, ale v takovem tom standardnim hospodskem, ktery je take prima, ale.......................:-)

  • eli | 9. 5. 2007 20:01

    Tady ve Francii nesezenu Hermelin, tak jsem to zkusila z Camembertu, ale neni to ono. Holt neni nad pravej ceskej hospodskej nakladanej hermelin zapijenej dobrym ceskym pivkem:o)

  • Pavel & Robert | 25. 4. 2006 19:37

    Vyzkoušíme - uvidíme. Ale už teď se těšíme :)Zdraví vaši věrní žraví kamarádi z VYHULu !

  • pavla | 24. 2. 2006 21:14

    Lidičky úplně tady slintám u obrazovky, když čtu vaše příspěvky, určitě vyzkouším různé verze jak je tu popisujete. Díky a mějte se

  • lenka žilková | 14. 2. 2006 16:52

    vyzkoušeli jsme,nechutnal nám,divně kořeněný

  • martin gobelín | 29. 1. 2006 23:14

    Hermelíny z makra jsou hnusný a nechápu,jak nekomu můžou chutnat.....nejepsí jsou domácí!!!!!!!!!

  • Anonym | 8. 1. 2006 13:18

    a ještě jeden fígl, zkuste ho nechat den v lednici, den v teple. Hermelín pracujea výborně přijme pouřité koření. A myslím,že stačí týden .. je to tedy i rychlejší..

  • Jitka | 8. 1. 2006 10:06

    Právě proto, když si udělám nakládaný hermelín doma, vím přesně, že si tam nenacpu žádnou chemii, a chuťově je výborný. Používám dobrý slunečnicový olej. Olivový se mi zdá příliš chuťově výrazný, myslím, že by to nebylo to pravé.

  • Adnay | 6. 1. 2006 16:15

    A jaky olej je nejlepsi.Kvalita oleje je podle me velmi dulezita.Nikdy bych nekupoval nakladany hermelin v Makru.Znama dela v lahudkarstvi a cena s kvalitou surovin si zdaleka netykaj.A ta chemie a dochucovadla.To byste koukali.

  • Jitka Bublová | 4. 1. 2006 12:05

    Protože mi moc chutnal nakládaný Hermelín z Makra, vyzkoušela jsem odhadem - je hodně podobný receptu Fenriho, ale dietnější - svařit ve vodě na kroužky nakrájenou cibuli (dost), celý pepř, nové koření, bobkový list, trošku chili nebo pálivé papriky, nechat částečně zchladnout. Hermelín dát do sklenice nebo do mísy, přidat nakrájený česnek, ev. červenou papriku (i nakládanou), olej, pak zalít nálevem s cibulí a kořením. Chuťově je to skvělé a tím, že přidáte svařený nálev, podstatně omezíte množství oleje, takže výsledek je mnohem lehčí a dietnější.

  • Marie Svobodová | 21. 12. 2005 14:36

    Hermelín byl celkem dost zralý, takže po přečtení Vašeho příspěvku jsem okamžitě chutnala, opravdu skvostné, paní Di díky

  • Di | 21. 12. 2005 13:46

    Určitě ne dva týdny. Záleží na tom, jak je zralý, když ho nakádáme. Já ho nechám po naložení v teple, až celý změkne a zvláční. Potom se může konzumovat. To znamená, co se hned nesní, uschovám v ledničce.

  • Marie Svobodová | 20. 12. 2005 22:12

    Za jak dlouho po naložení lze konzumovat? Je skutečně nutné nechat nejméně 2 týdny? Děkuji za odpověď.

  • Anonym | 20. 12. 2005 22:07

    Úžasný nic lepšího jsem nejedla Miki

  • Sweetly | 24. 11. 2005 18:05

    Moc mi to chutnalo i bez vína

  • Fenri :-) | 26. 8. 2005 04:37

    Já radím koupit v makru sklenici s cca 18 hermelíny za ± 450kč. Nechat dva tejdny jen tak v lednici a pak zkonzumovat. Tyhle zvěrstva co tu píšete,to už není nakládaný hermelín. To co jsem psal nahoře je klasika (přesně to,co maj v makru),díky mé velmi časté návštěvnosti restauračních zařízení s touto lahůdkou to vím moc dobře ;o)

  • Jiří M | 29. 5. 2005 17:48

    Dávám sýr do obyč.zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem,ale je lepší sklenici každý 3 den otočit dnem vzhůru,víčko musí těsnit, aby olej neprolínal ven.Oleje tam nedávám až nahoru.

  • Anonym | 27. 5. 2005 21:47

    Ideální je stará zavařovací sklenice se skleněným víčkem. Jinak stačí přikrýt talířkem nebo potravinovoui folií. Já nechávám naložený hermelín nejprve v teple (2 dny), až se proleží dám ho do lednice - tam se ale musí lépe uzavřít, aby lednice nenačichla čenekem.

  • francisella | 27. 5. 2005 15:15

    dobrý recept, zkousela jsem, jen mi poradte jak moc zavirat sklenici, zda uplne nebo nechavate sklenici odkrytou, diky

  • Jiří Musil | 21. 5. 2005 10:31

    Zkuste tento recept:hermelín,plesnivý sýr,cihla eidam,vše nakrájet na kostičky vložit do sklenice a každou vrstu proložit nakrájenou cibulí,olivami a polít pikantní chili omáčkou a bobkovým listem ,až se sklenice naplní zalít olivovým olejem.Uložit do ledničky na min.2 týdny.

  • Nella | 20. 5. 2005 15:53

    A ten hermelín do toho schladlého oleje naložíte? Jestli jo, na kolik dnů? Nebo se konzumuje ihned?

  • Karolína Příplatová | 17. 5. 2005 07:17

    Skvělá záležitost opravdu, ale zkuste rozkrojený hermelín vydlabat, vydlabané smíchejte se sýrem Lučina, přidejte třený česnek, pálivou chilli pastu nebo Tabasco, mletou sladkou papriku, pepř a trochu másla, rozetřete na jemný krém, naplňte zpátky do vydlabaného sýra, přiklopte a zalejte olivovým olejem s feferonkami, cibulkou, bobkovým listem, celým pepřem. Olej trochu s ingrediencemi zahřeju, aby ho provoněly a pak do zchladlého vložím hermelíny. Je to božské.

  • Fenri :-) | 13. 5. 2005 20:21

    Z vlastní zkušenosti vím,že hermelín naložený méně než dva týdny je nepoživatelný... Ideální je naložený zhruba měsíc. Jinak klasika uvnitř cibulka a mletá paprika(někdy česnek..). Naložené v oleji + bobkový list + feferony + cibule na jemno. S jalovcem a tymiánem se mi to moc nezdá (sladké).

  • Jana Tichá | 13. 5. 2005 18:43

    Tenhle hermelín dělám a je vynikající. Když zrovna nemám hermelín naložený, je dobré jako rychlá úprava sýr rozkrojit a poměrně hustě posypat česnekovým pepřem od Kotány.

  • Skeeve Tulp | 10. 5. 2005 16:02

    Několikrát vyzkoušeno k plné spokojenosti, akorát koření dávám dovnitř sýrů a ještě do každého dávám pár kapek červeného Tabasca.

  • MATHE | 6. 3. 2005 12:22

    JA HO SICE ROBIM TROCHA INAK ALE AJ TAK HO DOPORUCUJEM K-A-Z-D-E-M-U

  • Kokonda Mrákotová | 5. 8. 2004 12:30

    Po vašem doporučení vyzkoušeno, doporučuji doporučené..

  • Fernando Miňochundra | 5. 8. 2004 10:27

    Hmmmm, díky za doporučení...

  • Ferenc Kokotáry | 8. 5. 2004 10:53

    skvělá záležitost,doporučuji všem k pivu i vínu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Zavařování & nakládání Nakládaný hermelín Jedlé dárky
Chuťovky Ze sýra Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Feferonka Hermelín Jalovec Olej Paprika - sladká Pepř mletý Rozmarýn Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Treska na gril

Treska na gril

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

55
Dýňová tortila
Dýňová tortila
53
Klasické lečo
Klasické lečo
51
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
35
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný bůček
Nakládaný bůček
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Nakládaný kořeněný bůček
Nakládaný kořeněný bůček
  • Recepty.cz
  • Nakládaný hermelín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact