• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládaný česnek - sterilovaný
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný česnek - sterilovaný

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý lze i barevný
    • červené feferonky čerstvá nebo sušená
    • olej
    • nálev sladkokyselý nebo slaný - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v době, kdy se zavařují okurky, houby, fazolky... a nálev používám stejný. Vždy jen určité množství láku (nálevu) použiji na česnek.
2
Česnek oloupeme, propereme v čisté vodě a dobře osušíme v čisté utěrce, nebo ho na ní necháme oschnout. Česnek pak dáváme do čistých, suchých skleniček, nejlépe menších, například od chilli pasty, harissy...

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Během skládání stroužků česneku do skleniček přidáme i celý pepř, jednu až dvě kuličky pepře a bobkový list. Pro pikantnost přidáme dle chuti nasekanou nebo celou feferonku a pro zjemnění chuti naopak lžičku oleje (rostlinný nebo olivový). Stroužky česneku pak zalijeme nálevem (trochu pod okraj). Stroužky nám nesmějí z nálevu vykukovat.
4
Naplněné skleničky pevně zavřeme čistými suchými víčky a sterilujeme na 90 stupňů cca 25 minut. Po vyndání necháme skleničky zchladnout, uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby a chuti zhruba po měsíci.
5
Vhodné jako chuťovka k pečenému nebo grilovanému masu, jako chuťovka na obložené mísy...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavařování & nakládání Nakládaná a sušená rajčata Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ostatní Ze zeleniny Zavařování a nakládání Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Nálev Nové koření Olej Pepř celý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení
25
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Masala dal, základní recept
Masala dal, základní…
15
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Nakládané sýry - směs
Nakládané sýry - směs
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný bůček
Nakládaný bůček
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
  • Recepty.cz
  • Nakládaný česnek - sterilovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact