• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládaný česnek - sterilovaný
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný česnek - sterilovaný

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý lze i barevný
    • červené feferonky čerstvá nebo sušená
    • olej
    • nálev sladkokyselý nebo slaný - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v době, kdy se zavařují okurky, houby, fazolky... a nálev používám stejný. Vždy jen určité množství láku (nálevu) použiji na česnek.
2
Česnek oloupeme, propereme v čisté vodě a dobře osušíme v čisté utěrce, nebo ho na ní necháme oschnout. Česnek pak dáváme do čistých, suchých skleniček, nejlépe menších, například od chilli pasty, harissy...

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Během skládání stroužků česneku do skleniček přidáme i celý pepř, jednu až dvě kuličky pepře a bobkový list. Pro pikantnost přidáme dle chuti nasekanou nebo celou feferonku a pro zjemnění chuti naopak lžičku oleje (rostlinný nebo olivový). Stroužky česneku pak zalijeme nálevem (trochu pod okraj). Stroužky nám nesmějí z nálevu vykukovat.
4
Naplněné skleničky pevně zavřeme čistými suchými víčky a sterilujeme na 90 stupňů cca 25 minut. Po vyndání necháme skleničky zchladnout, uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby a chuti zhruba po měsíci.
5
Vhodné jako chuťovka k pečenému nebo grilovanému masu, jako chuťovka na obložené mísy...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavařování & nakládání Nakládaná a sušená rajčata Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ostatní Ze zeleniny Zavařování a nakládání Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Nálev Nové koření Olej Pepř celý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

453
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
53
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
33
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
31
Citronovo-makové muffiny
Citronovo-makové muffiny
29
Zelná polévka s uzenými žebry
Zelná polévka s uzenými…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Čenský o manželčině výměně kyčle: Chtěla být rychlejší než já!

Čenský o manželčině výměně kyčle: Chtěla být rychlejší než já!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Nakládané sýry - směs
Nakládané sýry - směs
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný bůček
Nakládaný bůček
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
  • Recepty.cz
  • Nakládaný česnek - sterilovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact