• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládaný česnek - sterilovaný
Napište svůj komentář k receptu

Nakládaný česnek - sterilovaný

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • česnek
    • bobkový list
    • nové koření
    • pepř celý lze i barevný
    • červené feferonky čerstvá nebo sušená
    • olej
    • nálev sladkokyselý nebo slaný - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v době, kdy se zavařují okurky, houby, fazolky... a nálev používám stejný. Vždy jen určité množství láku (nálevu) použiji na česnek.
2
Česnek oloupeme, propereme v čisté vodě a dobře osušíme v čisté utěrce, nebo ho na ní necháme oschnout. Česnek pak dáváme do čistých, suchých skleniček, nejlépe menších, například od chilli pasty, harissy...

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Během skládání stroužků česneku do skleniček přidáme i celý pepř, jednu až dvě kuličky pepře a bobkový list. Pro pikantnost přidáme dle chuti nasekanou nebo celou feferonku a pro zjemnění chuti naopak lžičku oleje (rostlinný nebo olivový). Stroužky česneku pak zalijeme nálevem (trochu pod okraj). Stroužky nám nesmějí z nálevu vykukovat.
4
Naplněné skleničky pevně zavřeme čistými suchými víčky a sterilujeme na 90 stupňů cca 25 minut. Po vyndání necháme skleničky zchladnout, uložíme v temnu a odebíráme dle potřeby a chuti zhruba po měsíci.
5
Vhodné jako chuťovka k pečenému nebo grilovanému masu, jako chuťovka na obložené mísy...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavařování & nakládání Nakládaná a sušená rajčata Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ostatní Ze zeleniny Zavařování a nakládání Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Nálev Nové koření Olej Pepř celý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

86
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
76
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
45
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
29
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
24
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Nakládané sýry - směs
Nakládané sýry - směs
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný bůček
Nakládaný bůček
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný hermelín VI.
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky
  • Recepty.cz
  • Nakládaný česnek - sterilovaný
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact