Ocet se solí přivedeme k varu a vaříme 2-3 minuty, poté odstavíme a necháme vychladnout.Stroužky česneku krátce spaříme v osolené vodě a lehce sloupneme. Oloupaný česnek povaříme asi minutu ve vroucí vodě, osušíme a skládáme do sklenic. Zalijeme vychladlým nálevem. Za měsíc je česnek připraven k použití.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavel Janků
|3. 7. 2009 16:17
Já jsem dnes například zkoušel variantu, kdy česnek nebyl zavařen, ale jen po delší dobu nakládán v roztoku oleje, octa, šťávy z citronu, kterou jsem promíchal se zázvorem, bazalkou a tabascem.... Je to celkem dobrá kombinace
Croacker
|9. 7. 2007 16:48
Měl by někdo nějaký tip, třeba s bylinkami...?
Anonym
|24. 1. 2005 10:02
Velmi mě potěšilo, že jsem na tenhle recept narazila, naše rodina miluje nakládaný česnek, ale pokusy o domácí výrobu zatím dopadaly neslavně. Děkujem.