Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se solí, lžičkou pepře, pálivou paprikou, kari kořením, grilovacím kořením a několika kapkami worchestrové omáčky.
2
Bůček takto promazaný zabalíme do alobalu a po vychladnutí dáme do lednice, kde ho necháme 5 dní proležet.
Už jsem ho dělal několikrát,ale nikdy v lednici PĚT DNÍ NEVYDRŽEL!To bych jí musel zavařit,zakopat metr do země a zalít betonem!!! :-D
Petule B.
|22. 7. 2008 18:59
Asi jsem nějak zaspala a tenhle vynikající recept objevila teprve nedávno, zato jsem ho stihla udělat už počtvrté a sklízím jenom chválu od celé rodiny!
Ladislav Dorazin
|17. 7. 2008 20:27
Vy si holky jeste co chcete! U nás je už tak "DIETNO" až mi je z toho zle! A tenhle bůček,ten bych si dal hned teď!!Pět dní ale bych taky nevydržel,kdeže!!Ale rozhodně věřím,že recept vynikající
Jana Remková
|17. 7. 2008 20:24
Já bůček miluji,ale už vlastně hodně dlouho nevím,jak chutná.Je univerzální,dá se z něj dělat všechno i ražničí a řízky.Určitě už někdo vyzkoušel řízky z bůčku.A kdo ne,ať neváhá
ladislava staffenová
|17. 7. 2008 17:55
já prostě si bůček zakazuju,ale jsou u nás lidé,kteří to taky nesmějí a musejí to vyzkoušet,co kdyby o něco přišli :-)))Ale taky si myslím.že 5 dní je moc :-)))(ne pro to proležení samozřejmě)
Jana Remková
|17. 7. 2008 16:24
Nedovedu si vůbec představit,že bych vydržela 5 dní čekat,než bych ho aspoň zkusila.Ale vypadá to opravdu žravě.
Tarari .
|29. 2. 2008 17:46
Nevím, jestli jsou skvrny na slunci či co, ale samozřejmě má být Z be-be sušenek....
Tarari .
|29. 2. 2008 16:20
Tenhle bůček mám v receptech už několik let.... Je to velice "dietní" jídlo, ale tak žravé!!!! Zrovna dneska jsem ho nesla do práce spolu se střechou s be-be sušenek.... Spolupracovníci i kolegyně se mohli umlátit! Skvělé! (Teda ne že se mohli umlátit, ale jak to bylo dobré!)
Roman Przepiora
|21. 2. 2008 18:35
Je to moc fajn.. Jen jediný problém to má.. Těch pět dní se nikdy ten bůček nedožijeDDDDDDDD
Pavlína
|19. 11. 2007 09:16
Dávám velikou jedničku, protože je to veliká dobrota.
Martina
|10. 4. 2006 16:20
Bůček byl celý takový nazelenalý, asi od toho česneku. A příště koupím bez kostí a libovější, teď jsme to měli u těch kostí ještě trochu krvavé.
Anonym
|31. 3. 2006 15:27
Martino, to nevadí, ty kosti vyloupnete, až bude uleželý.
Martina
|31. 3. 2006 11:22
No jo jenže já ho uvařila a pak i s kostmi naložila. Mám ho v lednici už naložený.
Pavlína Svitáková
|31. 3. 2006 10:31
Martino,kosti nevadí.Když bok po uvaření vyndáte,hned vyloupněte kosti a odlomte od chrupavek,ty už pak jdou rozkrájet.Nebo je také vypreparujte,ale já to nedělám,protože je muž schroupe i s bůčkem,někdy se rozdělí i se psem.:-)
Martina
|31. 3. 2006 08:23
Tak už je v lednici, třičtvrtě kila. Akorát že jsem omylem koupila bok s kostí, tak to budu muset pak nějak od té kosti odkrojit. Doufám, že to hodně nevadí.
Tereza Jarčušková
|29. 3. 2006 07:00
Martinka, na tej štvorke si zase niekto zgustol : ))) Ten bôčik je skutočne výborný.
Jitka Malinová
|28. 3. 2006 14:16
Martino, kupte si celé kilo, nebo pak budete litovat. Je to delikatesa, budu dělat na velikonoce koledníkům.
Martina
|28. 3. 2006 13:03
Vypadá to nádherně. Zítra jdu koupit bůček a vyzkouším, ale raději jen z půl kila. Akorát nechápu proč máte v hodnocení za 4, když to tady spíš každý chválí.
Marsí
|27. 2. 2006 12:54
Také dělám...je to vynikající...akorát je mi vždycky trochu šoufl, protože to většinou přeženu s množstvím....:o)))
pavel kotowski
|16. 1. 2006 18:58
Vynikajici,dlouho jsem takovou dobrotu nejedl.
Airan Novakova
|18. 10. 2005 08:52
Kazaline, budte trpelivy a vysledek pak se vam bude zdat "bozsky" :-)) Mam podobny recept ze Slovenska a je to lahudka! Manzel ma povoleno tech 5 dny jen chodit se divat do lednice a pricihnout nejvic k obalu:-))
Kazalin
|17. 10. 2005 23:07
To nemůže těch 5 dní, ani 3 dny v lednici vydržet. Takovému bůčku dávám den, maximálně 2 a to už snad jen půlce bůčku. ;-)
Dana Minaříková
|17. 1. 2005 07:45
Dělám tenhle bůček podobně: libovější bůček uvařím doměkka s přídáním soli, celého pepře a bobkového listu. Než zchladne, v misce si smíchám asi po jedné lžičce mletý pepř,sůl, sladkou i pálivou papriku, kari, ďábelské koření, trochu chilli (prostě co komu chutná). Potom ještě teplé maso co nejvíc prošpikuji rozpůlenými stroužky česneku (zůstane v mase čerstvý a křupavý) a obalím v připravené směsi koření. Nechám asi 3 dny uležet v lednici a pak krájím na tenké plátky. Výborné s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.