Sýr pokrájíme na kostky, posypeme plátky česneku, pepřem, majoránkou (můžeme nahradit i jiným kořením podle chuti, grilovací apod.), naskladáme do sklenice a proložíme bobkovými listy a sekanou feferonkou. Zalijeme olejem a necháme 2-3 dny odležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marsí
|11. 4. 2006 13:11
Beba...většinou to podávám jako chuťovku...na mísu nebo k vínu pro návštěvu a tak....ale také to jen tak pohodím na zeleninový salát...
beba
|4. 4. 2006 11:44
A s čím sa to podáva? Je to vhodné ako predjedlo?
Marsí
|4. 4. 2006 10:08
Radko a zkuste naložit také ještě na kostičky nakrájený 45% eidam nebo jiný tvrdší sýr....je to taky výborné...a když je smícháte všechny dohromady...je to bomba...
Radka
|4. 4. 2006 10:00
Podobný recept jsem zkoušela, ale přiznám se, že nakládaný balkánský sýr u nás doma moc úspěch neměl... Je hodně slaný a nakládaný hermelín je 100% lepší.
Anonym
|29. 3. 2006 14:32
Mne se nakladany balkansky syr osvedcil do oleje od matjesu + cibule, cesnek, bazalka, pepr, feferonky.
Marsí
|29. 3. 2006 11:24
Výborné!...Dávám za jedna!...zkuste naložit takto i hermelín, je jedno jaké dáte koření, hlavně musí být česnek...problém je, chodit se na to jen ty tři dny dívat...:o)))