Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží několik měsíců a je ještě lepší.
2
<BR>Dělám ho na podzim, kdy mohu mít sklenice venku v chladu. Pokud si zapomenete v létě koupit Deko, nahraďte ho solí (množství podle ochutnání) a kořením, které dáváte při sterilování okurek: celý pepř, nové koření, bobkový list, případně jalovčinky.
3
Cukru dávám o něco méně. Počáteřního množství nakrouhaného zelí se nelekejte. Po přidání tekutin se zmenší. Uvedené množství se vejde asi do 6 zavařovacích sklenic o obsahu 3/4 l.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Babor
|22. 9. 2007 15:03
Je to dobrota. Dělám ho léta a pořád jsme se ho nepřejedli.
Di
|17. 9. 2007 19:49
Maximálně 2 dl. Záleží na tom, jak moc křen pálí a co snesete.
lenka
|9. 9. 2007 15:46
Śálek o jakém obsahu?Děkuji
Naďa
|16. 5. 2005 11:34
Tenhle recept znám nikoliv z Frekvence,ale od mé babičky.Je sice ve větším množství, (dělám ho vždycky na zimu ze dvou dávek)ale je to taková dobrota,že ani celou zimu nevydrží .Dám ho sem jako !Zelí s křenem".Zdravím...
Eva Miková
|14. 5. 2005 20:32
Můžu doporučit,je to skvělá lahůdka i vitaminová bomba zároveň.