• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • strouhaný křen
    • ocet
    • 1
      šálek citronová šťáva
    • 1
      šálek rostlinný olej
    • 1
      ks deko
    • 300
      g cukr krystal
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Zelí nakrouhejte a smíchejte s ostatními přísadami. Napěchujte ho do sklenic a uzavřete. Nevařte! Nechte minimálně dva týdny rozležet, ale vydrží několik měsíců a je ještě lepší.
2
<BR>Dělám ho na podzim, kdy mohu mít sklenice venku v chladu. Pokud si zapomenete v létě koupit Deko, nahraďte ho solí (množství podle ochutnání) a kořením, které dáváte při sterilování okurek: celý pepř, nové koření, bobkový list, případně jalovčinky.
3
Cukru dávám o něco méně. Počáteřního množství nakrouhaného zelí se nelekejte. Po přidání tekutin se zmenší. Uvedené množství se vejde asi do 6 zavařovacích sklenic o obsahu 3/4 l.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové topinky s vejcem a křenem

Sýrové topinky s vejcem a křenem

Vařená vinná klobása s křenem

Vařená vinná klobása s křenem

Tvarohová pomazánka s křenem a bylinkami

Tvarohová pomazánka s křenem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Babor | 22. 9. 2007 15:03

    Je to dobrota. Dělám ho léta a pořád jsme se ho nepřejedli.

  • Di | 17. 9. 2007 19:49

    Maximálně 2 dl. Záleží na tom, jak moc křen pálí a co snesete.

  • lenka | 9. 9. 2007 15:46

    Śálek o jakém obsahu?Děkuji

  • Naďa | 16. 5. 2005 11:34

    Tenhle recept znám nikoliv z Frekvence,ale od mé babičky.Je sice ve větším množství, (dělám ho vždycky na zimu ze dvou dávek)ale je to taková dobrota,že ani celou zimu nevydrží .Dám ho sem jako !Zelí s křenem".Zdravím...

  • Eva Miková | 14. 5. 2005 20:32

    Můžu doporučit,je to skvělá lahůdka i vitaminová bomba zároveň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr krupice Cukr krystal DeKo Hlávkové zelí Ocet Rostlinný olej Strouhaný křen
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
23
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
22
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
21
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact