Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
2
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky žampionů ponoříme do horkého octového nálevu a necháme 15 minut marinovat. Potom je vyndáme a necháme okapat.
3
Mezitím rozmícháme smetanový sýr se dvěma stroužky utřeného česneku, mletou paprikou a solí. Touto směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme do sklenic, přidáme čerstvou snítku tymiánu, zbylý česnek nakrájený na plátky. Vše zalijeme olivovým olejem.
4
Sklenice uzavřeme a necháme v ledničce aspoň týden marinovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|5. 9. 2007 08:54
ŚLY BY POUŽÍT I JINÉ malé HOUBY - PODBOROVÁK APOD?
Ivana Přikrylová
|30. 6. 2006 20:20
Podávají se jako předkrm, nebo jako chuťovka na narozeniny, silvestr ... Je možné použít i jiný rostliný olej. Co se týče trvanlivosti, myslím že v ledničce vydrží minimálně měsíc i více. Recept mám však nový, takže musím také vyzkoušet
Alena Tarabová
|30. 6. 2006 17:44
Myslím, že by šel použít i slunečnicový olej, ale olivový je lepší, má své zvláštní aroma.Co na to autorka receptu? Já spíš nemám tu snítku čerstvého tymiánu, lze použít sušený? Myslím tím tymián jako koření.
Maruš
|30. 6. 2006 14:27
Tento recept stojí za vyzkoušení.Mohla bych použít i jiný olej?Jak dlouho vydrží a k čemu všemu a jak se podává?Děkuji.