• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nakládané žampiony se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané žampiony se sýrem

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané žampiony se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g žampiony středně velké
    • 200
      g tavený sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletá paprika
    • sůl
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 500
      ml olivový olej
  • Na nálev
    • 50
      ml ocet
    • 350
      ml voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
2
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou a uvedeným kořením. Hlavičky žampionů ponoříme do horkého octového nálevu a necháme 15 minut marinovat. Potom je vyndáme a necháme okapat.
3
Mezitím rozmícháme smetanový sýr se dvěma stroužky utřeného česneku, mletou paprikou a solí. Touto směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme do sklenic, přidáme čerstvou snítku tymiánu, zbylý česnek nakrájený na plátky. Vše zalijeme olivovým olejem.
4
Sklenice uzavřeme a necháme v ledničce aspoň týden marinovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Houby v rajčatech - nakládané

Houby v rajčatech - nakládané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 9. 2007 08:54

    ŚLY BY POUŽÍT I JINÉ malé HOUBY - PODBOROVÁK APOD?

  • Ivana Přikrylová | 30. 6. 2006 20:20

    Podávají se jako předkrm, nebo jako chuťovka na narozeniny, silvestr ... Je možné použít i jiný rostliný olej. Co se týče trvanlivosti, myslím že v ledničce vydrží minimálně měsíc i více. Recept mám však nový, takže musím také vyzkoušet

  • Alena Tarabová | 30. 6. 2006 17:44

    Myslím, že by šel použít i slunečnicový olej, ale olivový je lepší, má své zvláštní aroma.Co na to autorka receptu? Já spíš nemám tu snítku čerstvého tymiánu, lze použít sušený? Myslím tím tymián jako koření.

  • Maruš | 30. 6. 2006 14:27

    Tento recept stojí za vyzkoušení.Mohla bych použít i jiný olej?Jak dlouho vydrží a k čemu všemu a jak se podává?Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Nakládané houby
Chuťovky Ze sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Mletá paprika Nové koření Ocet Olivový olej Pepř celý Snítka tymiánu Sůl Tavený sýr Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

181
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
85
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
78
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
76
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
55
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Nakládané žampiony se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact