Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce).
2
Ryby osušíme, mírně opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout.
3
Nálev: Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky a dáme vařit do octové vody se vším kořením. Uvaříme zeleninu do měkka a nálev necháme vyhladnout.
4
Porce ryb naskládáme na těsno do větší sklenice (cca 1/5 l od okurek), proložíme vařenou zeleninou z nálevu a zalijeme studeným nálevem po okraj sklenice.
5
Uzavřenou sklenici necháme na chladném místě a po 10-14 dnech, kosti změknou a lze rybu konzumovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bobo R
|29. 7. 2006 14:18
Jak upravit rybu s tím že nebude kyselá ani jinak ovlivněná její chuť Bobo
Ján Gajdoš
|26. 12. 2004 18:00
Súhlasím s p.Karvánkom. Já som do nálevu pridal trochu čili aby nálev bol pikantnejší
pavel karvánek
|17. 8. 2004 14:06
místo orestování doporučuji filety z ryb co nejvíc nasolit a osolené nechat půl dne v ledničce a pak opláchnout pod vodou.dále postupovat dle receptu. ale každý máme jiné chutě, takže zkuste určitě obojí.