Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno nakrájenou cibuli, rybí koření, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, majoránku a 2 vejce. Směs řádně promícháme a potom přidáme tolik strouhanky, aby karbanátky držely pohromadě. Karbanátky usmažíme na stolním oleji.
2
Příprava láku: do převařené vody přidáme ocet, sůl, pepř. Lák by měl být kyselejší.
3
Pak vkládáme karbanátky do sklenic a to tak, že na dno sklenice dáme nakrájenou syrovou cibuli a papriku, na ni dáme karbanátky tak aby stály a zakryly dno a pak posypeme ještě mletým pepřem. Tento postup opakujeme dokud není plná sklenice. Nakonec zalijem horkým lákem. Nechám uležet nejlépe 2-3 týdny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
standaormont
|2. 1. 2011 20:51
jedu na montaž do čech a roba mi robi toti karboše,ale neni tu uvedeno kolik octa,vody tak?no na ten lak,ty karbanatky pak na stojaka,či na ležačku :-\
Jaroslava Oumarová
|15. 2. 2006 11:22
Kosti se v kyselém nálevu rozloží a změknou. Já takhle nakládám už mnoho let kapří řízky, co zbydou od Vánoc, protože kupujeme 2-3 kapry a takové ty okrojky z hřbetů a ocasní řízky naložím a na Silvestra jsou už jedlé, ale kosti ještě nebývají měkké. Ty chtějí opravdu ty 2-3 týdny. A nebojte se, ocet je dostatečný konzervant, zvlášť v chladničce:-)). Ocet ředím vodou 1:2
Evča
|18. 4. 2005 15:27
Chci se jen zeptat, co když zůstane nějaká ta kostička, kterou rozemelu, není to pak na vyhození? Manžel nosí domů jen kapry - jde to z nich také udělat? A poslední věc - 2-3 týdny uležet, vím, že v lednici, ale není to moc? Jen aby nás nebolelo bříško. Děkuji