• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Nakládané řízky
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané řízky

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 6
      ks kuřecí maso prsní řízek
    • 2
      ks vejce
    • 7
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • 1
      lžíce škrob kukuřičný
    • 1
      lžička sůl
    • 80
      g strouhanka na obalení
    • slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Vejce našleháme a postupně přidáváme hořčici, sojovou omáčku, worchestr, papriku, kukuřičný škrob, utřený česnek a sůl vše pořádně promícháme. Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do připravené směsi tak, aby byla ze všech stran směs. Necháme minimálně 6 hodin odležet ve směsi. Poté rovnou obalíme jen ve strouhance a osmažíme.
2
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové řízky nakládané ve vývaru

Česnekové řízky nakládané ve vývaru

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Houby v rajčatech - nakládané

Houby v rajčatech - nakládané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ebinka1
    ebinka1 | 28. 6. 2015 13:31

    Dělám to samé jen na přírodno bez strouhanky. A je to super. Naložím tak na 48 hodin dopředu. ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 7. 7. 2011 22:52

    ...výborné, pokud smažíme na teflonové pánvi, není třeba obalovat ve strouhance...

  • Hana Rožníčková | 12. 12. 2006 09:20

    Jano, také jsem to nemyslela nějak špatně, ale když je to strava pro maminku, tak budiž. Ale já hovězí maso normálně vařím, většinou tak 2 - 3x do měsíce, ale je pravda, že nikdo z rodiny nemá žádné zdravotní problémy. Tak se nezlobte, jestli jsem se Vás dotkla.

  • Jana Pátková | 11. 12. 2006 21:56

    Já jsem to myslela dobře, ale špatně jsem to asi uvedla, drůbeží maso a filé je na dietu /u nás doma se to týká mé maminky, proto je to tolikrát/, proto se omlouvám, ale stejně se snažím takovou stravu zavést i pro mého manžela, ale asi to bude trvat delší dobu .O těch luštěninách nemám co říci, to zbožňuje celá rodina, kromě mámy, která už to nesnáší.

  • Jana Pátková | 11. 12. 2006 21:08

    Jenom jsem chtěla říci, že dělám maso vepřové , ale ne hovězí, to už nedělám 20 let, kuřecí připravuji pro mámu a k tomu i dělám pravidelně filé, protože je to zdravé. Jinak doma jíme bůček, ale to my velcí chlapi - to jsem já, manžel a syn. Luštěniny máme rádi, ale nemohu je vařit pro mou mámu, už ji to dělá problémy, ale vařím fazolový guláš, bramborový guláš a čočkovou polévku, nebo čočku na kyselo , ale jenom pro nás 3. Asi jsme si nerozuměli- já musím vařit i pro maminku a ta jinou stravu už nezvládne.To je ta dieta, promiňte, za špatnou zprávu, ale člověk v tom věku 93 let má opravdu jiný nárok na stravu.Také jsem to nevěděla, pokud jsem tomu jak se říká, nestála rovnou do očí. Tak se nezlobte, zdravím

  • Hana Rožníčková | 11. 12. 2006 17:02

    Jano, vy jiné maso neděláte?? Ani hovězí ani vepřové?? Mám také ráda kuřecí maso, ale 4x do týdne ( pokaždé jinak ) by se mi asi brzy přejedlo. Myslím si, že je to hrozně jednostranná strava. A co třeba luštěniny apod.??

  • Jana Pátková | 11. 12. 2006 16:38

    Kuřecí prsíčky dělám pravidelně každý týden 4x, zbytek týdně filé, rozmrazím, naklepu dlaní a kořením, pak rychle opeču, nebo dusím, přidávám zeleninu čerstvou nebo mraženou, nikdy nemohou být suchá - dělá se rychle cca 5 minut celkem, pokud je upravíte s kořením a zeleninou, dušenou jen 3 mintuty, tak je to frmol, ale dobrý. Manžel vždycky říkal, že je to suché, teď to jí 2 roky a ani nepozná, že jsou to kuřecí prsíčka.

  • eviku | 10. 12. 2006 12:16

    Milá Petro, jste asi ještě velmi nezkušená. Ano, kuřecí prsa jsou velmi suchá, ale směs, ve které jsou naložena, to výrazně změní. Podobně funguje třeba naložení do jogurtu nebo kyselého mléka a pod. - viz zdejší recepty typu "kuře KFC". Nejdřív vyzkoušejte a pak kritizujte. A mimochodem, ti vaši odborníci odborníci, co dělají řízky z prsíček půl centimetru tenké, vaří kde? Abych se té hospodě obloukem vyhnula...

  • Jaroslava Oumarová | 9. 12. 2006 19:43

    Taky smažím rovnou bez strouhanky. Obal se rychle na mase srazí a šťáva zůstane pěkně uvnitř.

  • Di | 9. 12. 2006 19:20

    Kuřecí nebo krůtí řízky (taky vepřové a zkoušela jsem i roštěnku) naložené do směsi vajíčko + solamyl + příchutě dělám dost často. Jen je už neobaluji ve strouhance, ale smažím rovnou. Tak si můžu připravit téměř vše předem na skvělou minutku. Vždy naklepávám a nikdy si žádný z mých strávníků nestěžoval, že by maso bylo suché. Naopak!

  • Maruš | 9. 12. 2006 17:36

    Kuřecí prsa také vždy naklepu,samozřejmě,že trošku,jemně a s citem.Nikdy se mi nezdálo,že mám podešev.Dá se šetrně naklepávat i mezi mikroténem.A receptík vypadá moc dobře,příležitostně udělám.

  • Mona | 9. 12. 2006 16:45

    Delala jsem je dneska k pozdnimu obedu. Moc dobre a vubec ne suche.

  • Jana Vestfálová | 9. 12. 2006 13:42

    Milá Petro,tento recept mám za léta již několikrát ověřený je vidět,že než něco vyzkoušíte tak to hned odsoudíte.Kuřecí prsa vždy lechce naklepu a tím,že jsou v marinádě tak do sebe natáhnou vše co je třeba a po usmažení jsou opravdu šťavnaté a vami doporučení mít nakrájené řízky kuřecí maximálně na 0,5cm jsme se všichni pousmáli víte vařím již 33let a to i 22 profesionálně proto vám doporučím než budete něco komentovat tak to nejdřív vyzkoušejte.

  • Petra | 9. 12. 2006 09:18

    Kuracie prsia sú najsuchsie mäso na celom kurati. Preco treba este mäso naklepat, zostane úplne suché a nevhodné na jedenie. Nestací, ze krájaním sa otvoria póry, este ho treba znicit viacej, aby zostalo ako podosva?Skúste akékolvek mäso neklepat a vysmazte z neho rezne a zistíte rozdiel. Samozrejme musí byt nakrájané tak, ako to robia profesionali - kuracie max. 0,5 cm!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Dijonská hořčice Kuřecí maso Paprika - sladká Škrob Slunečnicový olej Sojová omáčka Strouhanka Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

65
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
46
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Nakládané olomoucké tvarůžky
Nakládané olomoucké tvarůžky
Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril
Nakládané papriky, kozí rohy, feferony …
Nakládané plněné papriky po Ázerbájdžánsku
Nakládané plněné papriky po…
Nakládané sýrové kostky
Nakládané sýrové kostky
Nakládané sýry - směs
Nakládané sýry - směs
Nakládaný balkánský sýr III.
Nakládaný balkánský sýr III.
  • Recepty.cz
  • Nakládané řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact