• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pikantní žampiony

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pikantní žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg žampiony (Mohou být i jiné houbičky)
    • 3
      ks cibule Větší
    • 3
      ks mrkev
    • bobkový list
    • pepř celý Celý
    • nové koření
  • Nálev
    • voda 2,5 l
    • ocet 3/4 l 8%
    • 300
      g cukr
    • 1
      ks deko (Nakladač)

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, větší rozdělíme na poloviny nebo čtvrtinky a 10 minut povaříme ve vodě se špetkou soli a šťávou z citronu (asi 1 lžíce - to aby moc nezhnědly). Necháme vychladnout. Svaříme nálev, který necháme provařit alespoň 5 minut. Vychladíme, aby byl vlažný. Do každé zavařovací sklenice (lepší jsou menší cca 2-3 dcl) dáme na dno trochu na plátky nakrájené cibule a nahrubo nastrouhané mrkve.
2
Poté vsypeme žampiony a opět proložíme cibulí a mrkví (jak kdo má rád). Nakonec přidáme bobkový list (zastrčíme jej někam do boku sklenice), 2 černé pepře a 2 kuličky nového koření. Zalejeme nálevem a zavařujeme cca 20 minut na 85 °C.
3
Takto připravené žampiony si můžeme nechat až do zimy, ale výhodou je to, že se dají konzumovat už za týden. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 19. 6. 2006 17:22

    Marsi, dekuji, ja si recept ukladam na "jine houbicky" :-))

  • Jana Kutačová | 17. 6. 2006 11:31

    Marsinko,Vy jste mě tak navnadila s těma houbama,že jsem prostě vlezla do špajzu a otevřela si zavařené-asi 3 roky staré hříbky s václavkama v octu.Snědla jsem tu sklenku sama vzpomněla na Vás:o)Jsem vášnivý houbař a je mi jasné,že v létě propadnu opět houbaření a něco s úlovkem vymyslím a podle toho jak mě tady vnadíte,tak jsem rozhodnuta letos i zavařovat,což jsem nedělala už hóóóódně dlouho.:o)

  • Marsí | 16. 6. 2006 14:23

    Maruš..no právě...já taky ne!...:o)))...tohle je první receptík na houbičky, který jsem začala dělat a povedly se.A to vážně zavařuju kde co. A nejlepší je na tom to, že když to zavařím v pondělí, tak v neděli to máme jako chuťovku k obědu místo okurky.Množství se samozřejmě může snížit a suroviny na nálev se podělí. Dělám to tak běžně.A s tím zavařováním si také hlavu nedělám. Šoupnu to na pekáč s vodou do trouby.

  • Jana | 15. 6. 2006 18:31

    Take si dat rici,mnam..nakladane zampionky.Diky za recept.

  • Maruš | 15. 6. 2006 16:22

    Teda,to je recept!Tak mě to nutí jet zítra na tržnici a zavařovat,ale zase v tom vedru?Díky za recept,žampiony a celkově houby v nálevu jsem nikdy nedělala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Svačina Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

271
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
171
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
113
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
94
Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát s…
92
Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou
Těstoviny se smetanovo…

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact