• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pikantní žampiony

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pikantní žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg žampiony (Mohou být i jiné houbičky)
    • 3
      ks cibule Větší
    • 3
      ks mrkev
    • bobkový list
    • pepř celý Celý
    • nové koření
  • Nálev
    • voda 2,5 l
    • ocet 3/4 l 8%
    • 300
      g cukr
    • 1
      ks deko (Nakladač)

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, větší rozdělíme na poloviny nebo čtvrtinky a 10 minut povaříme ve vodě se špetkou soli a šťávou z citronu (asi 1 lžíce - to aby moc nezhnědly). Necháme vychladnout. Svaříme nálev, který necháme provařit alespoň 5 minut. Vychladíme, aby byl vlažný. Do každé zavařovací sklenice (lepší jsou menší cca 2-3 dcl) dáme na dno trochu na plátky nakrájené cibule a nahrubo nastrouhané mrkve.
2
Poté vsypeme žampiony a opět proložíme cibulí a mrkví (jak kdo má rád). Nakonec přidáme bobkový list (zastrčíme jej někam do boku sklenice), 2 černé pepře a 2 kuličky nového koření. Zalejeme nálevem a zavařujeme cca 20 minut na 85 °C.
3
Takto připravené žampiony si můžeme nechat až do zimy, ale výhodou je to, že se dají konzumovat už za týden. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 19. 6. 2006 17:22

    Marsi, dekuji, ja si recept ukladam na "jine houbicky" :-))

  • Jana Kutačová | 17. 6. 2006 11:31

    Marsinko,Vy jste mě tak navnadila s těma houbama,že jsem prostě vlezla do špajzu a otevřela si zavařené-asi 3 roky staré hříbky s václavkama v octu.Snědla jsem tu sklenku sama vzpomněla na Vás:o)Jsem vášnivý houbař a je mi jasné,že v létě propadnu opět houbaření a něco s úlovkem vymyslím a podle toho jak mě tady vnadíte,tak jsem rozhodnuta letos i zavařovat,což jsem nedělala už hóóóódně dlouho.:o)

  • Marsí | 16. 6. 2006 14:23

    Maruš..no právě...já taky ne!...:o)))...tohle je první receptík na houbičky, který jsem začala dělat a povedly se.A to vážně zavařuju kde co. A nejlepší je na tom to, že když to zavařím v pondělí, tak v neděli to máme jako chuťovku k obědu místo okurky.Množství se samozřejmě může snížit a suroviny na nálev se podělí. Dělám to tak běžně.A s tím zavařováním si také hlavu nedělám. Šoupnu to na pekáč s vodou do trouby.

  • Jana | 15. 6. 2006 18:31

    Take si dat rici,mnam..nakladane zampionky.Diky za recept.

  • Maruš | 15. 6. 2006 16:22

    Teda,to je recept!Tak mě to nutí jet zítra na tržnici a zavařovat,ale zase v tom vedru?Díky za recept,žampiony a celkově houby v nálevu jsem nikdy nedělala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Svačina Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

109
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
42
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
39
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact