• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pikantní žampiony

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pikantní žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg žampiony (Mohou být i jiné houbičky)
    • 3
      ks cibule Větší
    • 3
      ks mrkev
    • bobkový list
    • pepř celý Celý
    • nové koření
  • Nálev
    • voda 2,5 l
    • ocet 3/4 l 8%
    • 300
      g cukr
    • 1
      ks deko (Nakladač)

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, větší rozdělíme na poloviny nebo čtvrtinky a 10 minut povaříme ve vodě se špetkou soli a šťávou z citronu (asi 1 lžíce - to aby moc nezhnědly). Necháme vychladnout. Svaříme nálev, který necháme provařit alespoň 5 minut. Vychladíme, aby byl vlažný. Do každé zavařovací sklenice (lepší jsou menší cca 2-3 dcl) dáme na dno trochu na plátky nakrájené cibule a nahrubo nastrouhané mrkve.
2
Poté vsypeme žampiony a opět proložíme cibulí a mrkví (jak kdo má rád). Nakonec přidáme bobkový list (zastrčíme jej někam do boku sklenice), 2 černé pepře a 2 kuličky nového koření. Zalejeme nálevem a zavařujeme cca 20 minut na 85 °C.
3
Takto připravené žampiony si můžeme nechat až do zimy, ale výhodou je to, že se dají konzumovat už za týden. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 19. 6. 2006 17:22

    Marsi, dekuji, ja si recept ukladam na "jine houbicky" :-))

  • Jana Kutačová | 17. 6. 2006 11:31

    Marsinko,Vy jste mě tak navnadila s těma houbama,že jsem prostě vlezla do špajzu a otevřela si zavařené-asi 3 roky staré hříbky s václavkama v octu.Snědla jsem tu sklenku sama vzpomněla na Vás:o)Jsem vášnivý houbař a je mi jasné,že v létě propadnu opět houbaření a něco s úlovkem vymyslím a podle toho jak mě tady vnadíte,tak jsem rozhodnuta letos i zavařovat,což jsem nedělala už hóóóódně dlouho.:o)

  • Marsí | 16. 6. 2006 14:23

    Maruš..no právě...já taky ne!...:o)))...tohle je první receptík na houbičky, který jsem začala dělat a povedly se.A to vážně zavařuju kde co. A nejlepší je na tom to, že když to zavařím v pondělí, tak v neděli to máme jako chuťovku k obědu místo okurky.Množství se samozřejmě může snížit a suroviny na nálev se podělí. Dělám to tak běžně.A s tím zavařováním si také hlavu nedělám. Šoupnu to na pekáč s vodou do trouby.

  • Jana | 15. 6. 2006 18:31

    Take si dat rici,mnam..nakladane zampionky.Diky za recept.

  • Maruš | 15. 6. 2006 16:22

    Teda,to je recept!Tak mě to nutí jet zítra na tržnici a zavařovat,ale zase v tom vedru?Díky za recept,žampiony a celkově houby v nálevu jsem nikdy nedělala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Svačina Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

117
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
31
Máslové řízky
Máslové řízky
30
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Vytvořte si chytrý letní šatník

Vytvořte si chytrý letní šatník

Blesk.cz Blesk ve Varech: Přímé přenosy, show s Donutilem i módní policie

Blesk ve Varech: Přímé přenosy, show s Donutilem i módní policie

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact