• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pikantní žampiony

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pikantní žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg žampiony (Mohou být i jiné houbičky)
    • 3
      ks cibule Větší
    • 3
      ks mrkev
    • bobkový list
    • pepř celý Celý
    • nové koření
  • Nálev
    • voda 2,5 l
    • ocet 3/4 l 8%
    • 300
      g cukr
    • 1
      ks deko (Nakladač)

Postup přípravy receptu

1
Žampiony očistíme, větší rozdělíme na poloviny nebo čtvrtinky a 10 minut povaříme ve vodě se špetkou soli a šťávou z citronu (asi 1 lžíce - to aby moc nezhnědly). Necháme vychladnout. Svaříme nálev, který necháme provařit alespoň 5 minut. Vychladíme, aby byl vlažný. Do každé zavařovací sklenice (lepší jsou menší cca 2-3 dcl) dáme na dno trochu na plátky nakrájené cibule a nahrubo nastrouhané mrkve.
2
Poté vsypeme žampiony a opět proložíme cibulí a mrkví (jak kdo má rád). Nakonec přidáme bobkový list (zastrčíme jej někam do boku sklenice), 2 černé pepře a 2 kuličky nového koření. Zalejeme nálevem a zavařujeme cca 20 minut na 85 °C.
3
Takto připravené žampiony si můžeme nechat až do zimy, ale výhodou je to, že se dají konzumovat už za týden. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní nadívané žampiony

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 19. 6. 2006 17:22

    Marsi, dekuji, ja si recept ukladam na "jine houbicky" :-))

  • Jana Kutačová | 17. 6. 2006 11:31

    Marsinko,Vy jste mě tak navnadila s těma houbama,že jsem prostě vlezla do špajzu a otevřela si zavařené-asi 3 roky staré hříbky s václavkama v octu.Snědla jsem tu sklenku sama vzpomněla na Vás:o)Jsem vášnivý houbař a je mi jasné,že v létě propadnu opět houbaření a něco s úlovkem vymyslím a podle toho jak mě tady vnadíte,tak jsem rozhodnuta letos i zavařovat,což jsem nedělala už hóóóódně dlouho.:o)

  • Marsí | 16. 6. 2006 14:23

    Maruš..no právě...já taky ne!...:o)))...tohle je první receptík na houbičky, který jsem začala dělat a povedly se.A to vážně zavařuju kde co. A nejlepší je na tom to, že když to zavařím v pondělí, tak v neděli to máme jako chuťovku k obědu místo okurky.Množství se samozřejmě může snížit a suroviny na nálev se podělí. Dělám to tak běžně.A s tím zavařováním si také hlavu nedělám. Šoupnu to na pekáč s vodou do trouby.

  • Jana | 15. 6. 2006 18:31

    Take si dat rici,mnam..nakladane zampionky.Diky za recept.

  • Maruš | 15. 6. 2006 16:22

    Teda,to je recept!Tak mě to nutí jet zítra na tržnici a zavařovat,ale zase v tom vedru?Díky za recept,žampiony a celkově houby v nálevu jsem nikdy nedělala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Svačina Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr DeKo Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Židovské řízky

Židovské řízky

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Makové koláčky

Makové koláčky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
45
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
44
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
40
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
40
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Sobecké stěhování Williama a Kate: Vyženou dvě rodiny!

Sobecké stěhování Williama a Kate: Vyženou dvě rodiny!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Nakládané pikantní žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact