• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pečené vepřové koleno

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pečené vepřové koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g sůl
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé táhnutí. Lák necháme vychladnout. Očištěná vepřová kolena zalijeme lákem a necháme přes noc v ledničce. Kolena by měla být ponořena v láku.
2
Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, pečeme při 200 °C do měkka. Během pečení přeléváme lákem, před dokončením necháme zčervenat kůrčičku.
3
Podávám s křenem, hořčicí, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 12. 2015 19:01

    Lák - Výborné :-) :-) :-) Potíráme během pečení podobně jako mivy: olej 1dcl, česnek 1 stroužek, grilovací koření 1,5 lžíce , 2 lžíce medu někdy podlíváme černým pivem při pečení. :-)

  • haterie | 10. 10. 2013 09:15

    Zkusila jsem na 1 ks a přidala jsem vylepšení dle Mivy níže. Pekla jsem cca 5 hodin a půl hodiny na kůrku. Vydařilo se. Příště zkusím recept s předvařením v papiňáku:-).

  • Lůca | 30. 12. 2012 19:32

    tak uvidíme jdu to prubnout ... O:-)

  • panterka | 7. 10. 2011 16:43

    dle tohoto receptu peču opakovaně -vynikající!

  • Betisa | 13. 1. 2011 16:54

    Vynikající recept, velký úspěch. Musím opakovat:-)

  • mivy | 12. 1. 2011 15:40

    nakládám ty kolena skoro stejně,akorát přidávám do láku drcený muškátový oříšek,dá to masu uplně jinou chuť.na kolena si dělám marinádu kterou je po celou dobu pečení potírám cca po dvaceti minutách a můžu vám říct že tak dobré kolena jsem ještě nikde neměl a to si je dávám všude kde na ně narazím :DDD marinádu si dělám s trošky oleje,asi patnácti stroužků česneku,grilovacího koření a cca dvou dcl láku ve kterém se mě kolena koupali 24 hodin.to všechno dohromady rozmixuju a pak natírám a výsledek je luxusní <3 :-P

  • Anonym | 22. 1. 2007 10:56

    Tak jsme si velice pochutnali, nemělo to chybu. Určitě budu zase opakovat, ale dám méně soli. Zdálo se mi to trošku slané, ale mohlo to být tím, že jsem asi dala méně vody. Alena

  • Šárka Vránová | 14. 1. 2007 09:43

    Také je to jedna z variant.Pokud bych přidávala česnek dala bych jednu menší cibul na místo dvou.Doba pečení je závislá od velikosti kolen.

  • Jana Janková | 13. 1. 2007 09:34

    A co přidat do láku česnek?

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 11:59

    klidně i 2 hodiny pod poklopem a na kůrčičku stačí tak 30min.mám odskoušeno:o))ale u horkovzušné!!!

  • Bobo | 12. 1. 2007 11:37

    Jak dlouho se pečou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Nové koření Pepř celý Sůl Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumajstr

Šumajstr

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Treska v krustě
Treska v krustě
41
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
32
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo -…
32
Bramborovo-dýňové placičky
Bramborovo-dýňové…
27
Sýrové kuličky-smažené
Sýrové kuličky-smažené

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact