• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pečené vepřové koleno

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pečené vepřové koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g sůl
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé táhnutí. Lák necháme vychladnout. Očištěná vepřová kolena zalijeme lákem a necháme přes noc v ledničce. Kolena by měla být ponořena v láku.
2
Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, pečeme při 200 °C do měkka. Během pečení přeléváme lákem, před dokončením necháme zčervenat kůrčičku.
3
Podávám s křenem, hořčicí, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 12. 2015 19:01

    Lák - Výborné :-) :-) :-) Potíráme během pečení podobně jako mivy: olej 1dcl, česnek 1 stroužek, grilovací koření 1,5 lžíce , 2 lžíce medu někdy podlíváme černým pivem při pečení. :-)

  • haterie | 10. 10. 2013 09:15

    Zkusila jsem na 1 ks a přidala jsem vylepšení dle Mivy níže. Pekla jsem cca 5 hodin a půl hodiny na kůrku. Vydařilo se. Příště zkusím recept s předvařením v papiňáku:-).

  • Lůca | 30. 12. 2012 19:32

    tak uvidíme jdu to prubnout ... O:-)

  • panterka | 7. 10. 2011 16:43

    dle tohoto receptu peču opakovaně -vynikající!

  • Betisa | 13. 1. 2011 16:54

    Vynikající recept, velký úspěch. Musím opakovat:-)

  • mivy | 12. 1. 2011 15:40

    nakládám ty kolena skoro stejně,akorát přidávám do láku drcený muškátový oříšek,dá to masu uplně jinou chuť.na kolena si dělám marinádu kterou je po celou dobu pečení potírám cca po dvaceti minutách a můžu vám říct že tak dobré kolena jsem ještě nikde neměl a to si je dávám všude kde na ně narazím :DDD marinádu si dělám s trošky oleje,asi patnácti stroužků česneku,grilovacího koření a cca dvou dcl láku ve kterém se mě kolena koupali 24 hodin.to všechno dohromady rozmixuju a pak natírám a výsledek je luxusní <3 :-P

  • Anonym | 22. 1. 2007 10:56

    Tak jsme si velice pochutnali, nemělo to chybu. Určitě budu zase opakovat, ale dám méně soli. Zdálo se mi to trošku slané, ale mohlo to být tím, že jsem asi dala méně vody. Alena

  • Šárka Vránová | 14. 1. 2007 09:43

    Také je to jedna z variant.Pokud bych přidávala česnek dala bych jednu menší cibul na místo dvou.Doba pečení je závislá od velikosti kolen.

  • Jana Janková | 13. 1. 2007 09:34

    A co přidat do láku česnek?

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 11:59

    klidně i 2 hodiny pod poklopem a na kůrčičku stačí tak 30min.mám odskoušeno:o))ale u horkovzušné!!!

  • Bobo | 12. 1. 2007 11:37

    Jak dlouho se pečou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Nové koření Pepř celý Sůl Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

120
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
37
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact