• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané pečené vepřové koleno

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané pečené vepřové koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g sůl
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé táhnutí. Lák necháme vychladnout. Očištěná vepřová kolena zalijeme lákem a necháme přes noc v ledničce. Kolena by měla být ponořena v láku.
2
Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, pečeme při 200 °C do měkka. Během pečení přeléváme lákem, před dokončením necháme zčervenat kůrčičku.
3
Podávám s křenem, hořčicí, chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 30. 12. 2015 19:01

    Lák - Výborné :-) :-) :-) Potíráme během pečení podobně jako mivy: olej 1dcl, česnek 1 stroužek, grilovací koření 1,5 lžíce , 2 lžíce medu někdy podlíváme černým pivem při pečení. :-)

  • haterie | 10. 10. 2013 09:15

    Zkusila jsem na 1 ks a přidala jsem vylepšení dle Mivy níže. Pekla jsem cca 5 hodin a půl hodiny na kůrku. Vydařilo se. Příště zkusím recept s předvařením v papiňáku:-).

  • Lůca | 30. 12. 2012 19:32

    tak uvidíme jdu to prubnout ... O:-)

  • panterka | 7. 10. 2011 16:43

    dle tohoto receptu peču opakovaně -vynikající!

  • Betisa | 13. 1. 2011 16:54

    Vynikající recept, velký úspěch. Musím opakovat:-)

  • mivy | 12. 1. 2011 15:40

    nakládám ty kolena skoro stejně,akorát přidávám do láku drcený muškátový oříšek,dá to masu uplně jinou chuť.na kolena si dělám marinádu kterou je po celou dobu pečení potírám cca po dvaceti minutách a můžu vám říct že tak dobré kolena jsem ještě nikde neměl a to si je dávám všude kde na ně narazím :DDD marinádu si dělám s trošky oleje,asi patnácti stroužků česneku,grilovacího koření a cca dvou dcl láku ve kterém se mě kolena koupali 24 hodin.to všechno dohromady rozmixuju a pak natírám a výsledek je luxusní <3 :-P

  • Anonym | 22. 1. 2007 10:56

    Tak jsme si velice pochutnali, nemělo to chybu. Určitě budu zase opakovat, ale dám méně soli. Zdálo se mi to trošku slané, ale mohlo to být tím, že jsem asi dala méně vody. Alena

  • Šárka Vránová | 14. 1. 2007 09:43

    Také je to jedna z variant.Pokud bych přidávala česnek dala bych jednu menší cibul na místo dvou.Doba pečení je závislá od velikosti kolen.

  • Jana Janková | 13. 1. 2007 09:34

    A co přidat do láku česnek?

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 11:59

    klidně i 2 hodiny pod poklopem a na kůrčičku stačí tak 30min.mám odskoušeno:o))ale u horkovzušné!!!

  • Bobo | 12. 1. 2007 11:37

    Jak dlouho se pečou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Nové koření Pepř celý Sůl Vepřové maso Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Podkova - dort

Podkova - dort

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

82
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Ořechové řezy s vločkami
Ořechové řezy s vločkami
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Nakládané pečené vepřové koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact