balíček
olomoucké tvarůžky (syrečky)
s otvorem uprostřed, po 125g
2
ks
cibule
červená a bílá
400
ml
slunečnicový olej
1
ks
feferonka
1
lžička
paprika - sladká
Postup přípravy receptu
1
Do dvou půllitrových sklenic naskládáme na střídačku na hrubo nakrájenou cibuli, kolečka tvarůžku a za každým druhým kolečkem vložíme 1/2 feferonky. To celé zalijeme slunečnicovým olejem, ve kterém rozmícháme mletou sladkou papriku, aby se to hezky obarvilo, zavíčkujeme, uschováme na dva dny do ledničky a potom, až se to rozleží, můžeme konzumovat, s pivem je to nejlepší.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Deny
|26. 1. 2016 21:16
Tvarůžky jsem skoro přestal jíst, protože mi taky několik v řadě plesnivělo ještě před datem spotřeby, je to teď jen suchý tvaroh, v roce 1990 bez EU předpisů to byly syrečky !
kubík
|31. 5. 2015 12:23
tvarůžky se nakládají přímo do piva, olej a voda mě zarazila nikdy jsem o tom neslyšel
Jara
|10. 5. 2015 21:08
No, možná byste si měl uvědomit, že tvarůžky jsou v chladících boxech převáženy a skladovány před prodejem, takže to co píšete o zastaveném zrání je blbost ;-)
Pojídač tvarůžek
|28. 5. 2014 14:17
Jak můžete dávat tvarůžky do oleje. Nejlepší je naložit je do obyčejné vody + cibule. To jsou pak super tvarůžky.
Stanislav Tomeček
|15. 8. 2013 09:34
Nevím,co se teď vše do tvarůžků přidává,ale plíseň za posledních 60 roků nepamatuji!!!!!
Dnes 15.8.2013 jsme ¨zlikvidovali "již několikátý balíček 100g koleček zakoupených
v MAKRU(L080231-asi výr.šarže) s vyznačenou trvanlivostí do 21.8.2013.Plíseň se
vyskytovala průběžně ve všech třech baleních 1,400kg.Skladováno při 6*C.Ten sám
poznatek mám i od syna žijícího v Praze.
E
|24. 7. 2011 14:21
žádné muzeum tvarůžků v Olomouci není. LOŠTICE!!!
Pavel
|28. 2. 2011 16:41
Reakce na tvarůžky v lednici jak píše kolega ,,,,,,to je zločin a má pravdu :-[
Lukas
|26. 12. 2010 16:47
Doplnim, davat tvaruzky do lednicky je ZLOČIN :-X tim zastavite proces zrani a budou jen tvrde a nikdy nedozraji, toto me rekli v muzeu tvaruzku v olomouci a maji pravdu
Lukas
|26. 12. 2010 16:45
Nejlepší tvarůžky jsem pěkně uleželé aby pomalu tekly, to je pak mnamka. :-D
von Tralala Bim Bam
|3. 8. 2007 12:38
No a potom se dámy divíte,že chlapi chlastají když jim deláte takovéto pochoutky.
Ivana Přikrylová
|1. 11. 2006 17:22
Recept jsem vyzkoušela a barevně jsem ho obohatila o nakrájenou červenou papriku (syrovou) a zelenou naťovou cibulku. Můžu jen doporučit
Ivana Kašparovská
|28. 8. 2006 10:40
Také podobně dělám nakládané tvarůžky, jen přidám kmín a cibuli dávám na kolečka. Je to opravdu "smradlavá" lahůdka, k pivu a ještě na topinku je to nejlepší.
Jana Kutačová
|28. 8. 2006 10:21
Takhle zpracovávám a nakládám téměř všechny druhy sýrů...olomoucké tvarůžky,nivu,hermelin,eidam,korbačíky...aj.....Je to výborné a dokonce i eidam,který nám nechutnal,získá zcela jiný rozměr.Fefeonkami nešetřím,je to skvělá chuťovka ke každému sýru.:o))