• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Nakládané masové koule
Napište svůj komentář k receptu

Nakládané masové koule

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Nakládané masové koule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mleté maso
    • sůl
    • vejce
    • strouhanka
    • kari
    • chilli
    • česnek
    • rostlinný olej
    • koření ostřejší koření podle chuti - pepř, feferonová pasta ap.
  • Nálev
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 1
      lžička pepř celý
    • 6
      ks jalovec
    • 1
      lžička hřebíček
    • 6
      nové koření
    • 1
      lžička koriandr 1/2-1
    • bobkový list
    • 1
      lžička zázvor
    • sůl
    • 1
      l voda
    • 0,25
      l ocet
    • 8
      ks sacharín
  • Na prokládání ve sklenici
    • cibule

Postup přípravy receptu

1
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povařit, nechat vychladnout.
2
Z mletého masa připravit hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.
3
Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Masové koule

Masové koule

Masové koule II.

Masové koule II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ellinnor | 13. 9. 2007 15:33

    Markéto, po zavíčkování se nezavařuje, nesteriluje, jen se nechá uležet v lednici. Dobrá je láhev s patentním víkem (uzávěrem).

  • Markéta | 12. 9. 2007 14:19

    Velice mě láká tento recept, ale nevím jestli se ještě zavařuje po zavíčkování? Velice ráda bych to vyzkoušela.

  • Marsí | 10. 9. 2007 11:27

    Petro tyhle rybí karbanátky,které uvádíte jsem tady vkládala pod názvem "Rybí karbanátky nakládané-pečenáče"..zkuste...:-)

  • Petra Plevová | 10. 9. 2007 09:07

    Známá,manželka vášnivého rybáře,tyhle koule dělá z vařeného rybího masa(lze použít i méně kvalitní ryby).Je zajímavé,že pokud tam náhodou zůstane nějaká kůstka,v octovém láku úplně změkne.Musím říct,že když je přinese na nějakou oslavu,na Silvestra apod.,jen se po nich zapráší :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli Cibule Hořčičné semínko Hřebíček Jalovec Kari Koření Koriandr Mleté maso Nové koření Ocet Pepř celý Rostlinný olej Sacharín Strouhanka Sůl Vejce Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Vánočka (Cirkus Petrus)
Vánočka (Cirkus Petrus)
26
Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
24
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se…
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Nakládané masové koule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact