Karotky naložené spolu s cibulí, česnekem a chilli papričkou v octovém nálevu jsou nesmírně chutné a navíc si je můžete užívat i během zimy, kdy sezóna nepřeje čerstvé zelenině. Jejich využití je opravdu široké - dejte si je k masu, do salátů nebo třeba jen tak samotné.
Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty opékejte a přidejte ocet, cukr, tymián, hořčičné semínko, kmín, sůl a karotky poduste do poloměkka, podle potřeby podlijte trochou vody.
3
Můžete přidat trochu octa nebo cukru. Karotky rozdělte do sklenic, do každé přidejte chilli papričku, dolijte horkou vodou asi 2 cm pod okraj a uzavřete.
4
Sklenice dejte na plech, vložte do trouby předehřáté na 180 °C, asi po 10 minutách snižte na 150 °C a asi 30 minut zavařujte.