Feferonkám odřízneme stopku a vydlabeme semínka. Spařené rozinky necháme okapat a naplníme je do feferonek.
2
Připravíme nálev - všechny ingredience smícháme a zahříváme, až se med rozpustí. Feferonky naskládáme do skleniček, zalijeme nálevem a uzavřeme. Sterilujeme asi 20 minut při mírném varu.
3
Feferonky touto úpravou ztratí hodně ze své pálivosti, jsou výborné jako obloha k masu i samotné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milli
|26. 9. 2014 16:24
Zbytečná práce se cpaním, zavařte to půl na půl feferony a rozinky bez cpaní, jen spolu a uvidíte, lahůdka!
Máří
|25. 6. 2007 12:00
Řečeno s Janem Werichem - přiměřeně, přiměřeně. Záleží na velikosti feferonek, jak se podaří vyplnit sklenici. Naplňte nejdřív sklenice a pak už odhadnete množství nálevu.
Gábina H
|20. 6. 2007 12:18
Kolik děláte nálevu na toto množství?
kakamila
|19. 6. 2007 21:22
Tento recept znám je to sice dost pracné, ale výborné. Hlavně pozor!!!! Pracovat v gumových rukavicích - jinak vás i všechny kterých se dotknete bude V Š E C H N O P Á L I T.