Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml vody, česnekem, octem, cukrem a semínky převaříme. Na dno sklenic dáme větvičku kopru, naskládáme fazolky a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 25 min. od varu vody.
2
Podáváme jako přílohu místo kyselých okurek, čalamády apod.
Janka, myslím, že nie, podľa mňa tých 20 min sterilizácie stačí.
Jana Pátková
|7. 8. 2008 18:52
Tak myslíš, že pokud je zavařuji 20 min. v hrnci, nemusím předvářet ? To jsem ráda, ahojky.
Tereza J.
|7. 8. 2008 18:33
Janka, aby nedošlo k omylu, tieto fazuľky sú ako príloha, trebárs namiesto uhoriek, čalamády a pod. Zabudla som to tam napísať. Prosím pani ˇKovářovú o doplnenie. Ďakujem.
Jana Pátková
|7. 8. 2008 17:55
Terezko, já používám nálev jako na okurky , ale věkem jsem zapoměla, že bych mohla fazolky předvařit, než je dám zavařit, dávám je pokrájené - syrové, a jinak stejné, jen při vaření jídla musím déle zpracovávat. Takže díky za radu - , příště už po Tvém.