Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je přiveďte k varu. Vařte na středním ohni, až hmota začne houstnout (test můžete provést tak, že kápnete trochu brusinkového džemu na studený talířek, a když hmota za chvilku ztuhne, máte hotovo). Horké plňte do skleniček, pevně uzavřete a nechte zchladnout dnem vzhůru. Až budete v zimě připravovat svíčkovou, přijdou vám k chuti.
vyzkoušeno... přidala jsem koření podle Mirkovy mamky (viz komentář níže) a je to luxusní :-) krásně to tuhne, nic se nemusí přidávat a je toho poměrně dost...
Katy
|17. 8. 2014 20:16
Vyzkoušela jsem a chválím. Hotové brusinky jsou vynikající. Hlavně do omáček :-)
Mirek
|31. 8. 2011 19:23
Do citované brusinkové hmoty moje matka přidávala řebíček, celou skořici a trochu rumu(samozř.všeho s mírou!!!.Byl to její starý recept a my ho užíváme dodnes.