Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky.
Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,...
více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Připravte si lák. Všechny ingredience přiveďte k varu, 5 min povařte a poté nechte vychladnout.
Nakrájejte cibulku a řepu. Vrstvěte do sklenice...
více o Vejce nakládaná na červeno
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu.
Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k...
více o Nakládaná červená cibule
Nivu pokrájíme na zhruba centimetr silné plátky. Ty obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pak ještě jednou ve vejcích a...
více o Smažená Niva v trojobalu
Nejprve si očištěnou mrkev krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na požadovanou velikost.
Mrkev můžeme po naložení tepelně upravit podle...
více o Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky a osolíme. Kedlubnu pokrájíme na slabé hranolky. Obojí v misce zaprášíme kořením a solamylem, dobře promícháme...
více o Kari kedlubna s masem - nakládaná minutka
Maso pokrájíme na kostky (nudličky), opepříme, posypeme jemně pokrájeným zázvorem, zakapeme sojovou omáčkou (4 lžíce) a olejem (2 lžíce), poprášíme...
více o Masová směs se zázvorem - nakládaná
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),...
více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a...
více o Špagety niva
Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,...
více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Sýr nivu nakrájíme na 5 mm silné plátky. na každý plátek položíme šunku a přiložíme druhým plátkem, obalíme v těstíčku a ve strouhance, smažíme....
více o Smažená niva proložená
Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a...
více o Italská nakládaná sušená rajčata
Cukr se solí převaříme v 1,5 l vody a necháme vychladnout. Slepici nakrájíme na porce, vložíme do mísy a zalejeme připravenou vodou. Necháme stát v...
více o Nakládaná slepice s ananasem
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro...
více o Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Plátky nivy asi 1cm silné zabalíme do debrecínky,obalíme v trojobalu a osmažíme.Podáváme s opečenými bramborami a tatarkou....
více o Niva s překvapením
Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte....
více o Nakládaná červená řepa
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
<BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na...
více o Nakládaná ryba - pečenáče
- připravit nálev dle deka
- papriku nakrájet na proužky
- plnit skleničky
- do každé 1 lžičku oleje
- zalít nálevem
- sterilovat 20 minut při 80°C...
více o Nakládáná červená paprika