Souhlasím, 2 hodiny vařit,to by byla kaše bez vitamínů.
Souhlasím s Vámi. Lák na okurky,tedy podobný tomu Vašemu dělám také.Mám to od své babičky.S rozdílem,že já červenou řepu miluji už od dětství.Ale je výborná.Hezký den ;-) ;-)
Já mám dojem, že některé recepty jsou zbytečně složité. Dělám řepu tak jednou za 2 měsíce, vždy asi 10 menších skleniček, až ji sníme, udělám další. Je mi 61 let a do loňska jsem řepu nesnášela. Až když mě napadlo ji přelít zbylým nálevem na okurky: 1a 1/2 l vody, 1/2 l octa, 6dkg soli, 30dkg cukru, 15ks pepře, 6ks nového koření, 4 bobkové listy. Svařit, nalít na nakrájenou řepu a zavíčkovat. Nesterelizuji, řepu velikost asi tenisáku vařím cca hodinu, menší asi 50 minut.
Anonym: taky netuším, leda že by se měly vylouhovat "přebytečné" vitaminy? :-)
Červenou řepu střední velikosti (asi jako dospělé mandarinky) vařím hodinu a jsou akorát. myslím, že za 2 hodiny nebudete mít asi co strouhat, protože z toho bude kaše
tady je dalsi predpis: 4 cervene repy velikosti tenisoveho micku, jedna vetsi cibule, nejlepe cervena. Nalev: 2 1/2 dl vinneho octa, 1 1/2 lzicky soli, 115g piskovy cukr a 2 1/2 dl vody. Repy varit v pare 2 minuty, pak oloupat a peci v troube na 200 C asi 40 minut. Pak krajet na slaba kolecka nebo nastrouhat, plnit sklenice vzdy vrstvu repy a vrstvu nakrajene na kolecka cibule a nakonec zalit nalevem.
Mam dotaz, proc se musi repa namocit prez noc?