Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přidejte na jemno nastruhaný křen - podle chuti. Nálev svařte, nalijte na řepu, nechte zatáhnout a plňte do sklenic. Nesterilizujte!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenek
|1. 12. 2015 10:55
Souhlasím, 2 hodiny vařit,to by byla kaše bez vitamínů.
Labradorka
|30. 8. 2014 15:19
Souhlasím s Vámi. Lák na okurky,tedy podobný tomu Vašemu dělám také.Mám to od své babičky.S rozdílem,že já červenou řepu miluji už od dětství.Ale je výborná.Hezký den ;-) ;-)
Nina
|3. 4. 2013 18:31
Já mám dojem, že některé recepty jsou zbytečně složité. Dělám řepu tak jednou za 2 měsíce, vždy asi 10 menších skleniček, až ji sníme, udělám další. Je mi 61 let a do loňska jsem řepu nesnášela. Až když mě napadlo ji přelít zbylým nálevem na okurky: 1a 1/2 l vody, 1/2 l octa, 6dkg soli, 30dkg cukru, 15ks pepře, 6ks nového koření, 4 bobkové listy. Svařit, nalít na nakrájenou řepu a zavíčkovat. Nesterelizuji, řepu velikost asi tenisáku vařím cca hodinu, menší asi 50 minut.
Anonym: taky netuším, leda že by se měly vylouhovat "přebytečné" vitaminy? :-)
Věra
|12. 8. 2005 10:00
Červenou řepu střední velikosti (asi jako dospělé mandarinky) vařím hodinu a jsou akorát. myslím, že za 2 hodiny nebudete mít asi co strouhat, protože z toho bude kaše
Jana Han
|12. 8. 2005 07:28
tady je dalsi predpis: 4 cervene repy velikosti tenisoveho micku, jedna vetsi cibule, nejlepe cervena. Nalev: 2 1/2 dl vinneho octa, 1 1/2 lzicky soli, 115g piskovy cukr a 2 1/2 dl vody. Repy varit v pare 2 minuty, pak oloupat a peci v troube na 200 C asi 40 minut. Pak krajet na slaba kolecka nebo nastrouhat, plnit sklenice vzdy vrstvu repy a vrstvu nakrajene na kolecka cibule a nakonec zalit nalevem.