Toto sladké malinové pokušení se perfektně uplatní při jakékoli slavnostní příležitosti. Lehký krém z mascarpone a malin jistě potěší i ty, kteří si na těžké moučníky příliš nepotrpí. Dort je navíc rychle hotový a nazdobený vypadá úžasně.
Vejce vyšlehejte v kuchyňském robotu na vyšší rychlost do husté světlé pěny, asi 10 minut. Poté tenkým proudem pomalu přilévejte olej a dál šlehejte. Pěna získá konzistenci podobnou majonéze. Nyní již opatrně stěrkou spojte vaječnou pěnu s mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Ze vzniklého těsta upečte 3 korpusy ve formě o průměru 20 cm.
Mascarpone s krémovým sýrem, smetanou a cukrem vyšlehejte do krému – šlehejte jen krátce, aby se krém nesrazil. Nakonec do krému vmíchejte polovinu malin a lístky tymiánu ze 3 snítek. Krémem postupně promažte všechny tři korpusy a sestavte dort. Vršek ozdobte zbylými malinami, tymiánem a poprašte moučkovým cukrem.