g
celozrnná mouka
(nebo hotová směs na tmavý chléb)
Postup přípravy receptu
1
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je krásně nadýchaný a zůstane dlouho vláčný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Macháčková
|9. 12. 2009 10:09
Ještě malé vylepšení: už mě nebavil tvar bochníčku a tak jsem už uhnětené a vykynuté těsto z pekárny dala péct do trouby (já do formy od malé remosky, aby držel tvar, ale jistě by šel i jen tak na plech), v té se dal i pomašlovat a okmínovat. Byl úplně úžasný, velkou výhodou trouby je, že se chleba nepropadá, protože se peče ze všech stran.